ספיישל מאסטר שף VIP החמישי שודר אמש (חמישי), והחלטתי להשקיע את הזמן לראות מה התחדש והתחזק במטבח הישראלי. הספיישל נמשך קצת יותר משעה וחצי, אבל זה כולל קמפיין התרמה מיוחד למד"א שאסף יותר מ-6.6 מיליון ש"ח - בסך הכול מטרה טובה ואפשר (ואפילו מומלץ) "לסלוח" על האורך של התוכנית. בגדול היה ספיישל מוצלח ומעורר תיאבון - אבל אי אפשר להתעלם גם הפעם מהמוטיב החוזר של תוכניות-תחרויות שעולות על המסך בקשת 12.
זה קרה ב"זמר במסכה", זה קרה ב"רוקדים עם כוכבים" ועכשיו זה קורה גם כאן. ובכל פעם אני שואלת את עצמי - האם אחרי 4 ספיישלים של מאסטר שף VIP נגמר גיוון הטאלנטים בארץ ו"נאלצים" להסתפק במי שהם כבר מכירים? אבל רובנו כנראה מנחשים שמדובר בצעד מכוון, שאולי חוסך זמן וכסף - אבל זה לא עובד על אף אחד.
ואז נכנסנו לראיונות מול המצלמה ולשיחות בין המשתתפים, ומהרגע הראשון הזדהיתי עם שלמור. בזמן שספיר "מרימה סירים" של דג מרוקאי, פרנה וסלטים, היא מכינה ריזוטו יין שנראה לכאורה פשוט - אבל שתדעו שריזוטו זאת מנה שצריך "ללוות" עד הסוף. אני מייצגת את פלח הצופים שלא רואים את עצמם אי פעם מסוגלים להגיע לתוכנית הזאת, אבל ממש נהנים לצפות ברעיונות שמיושמים על הצלחת כדי אולי יום אחד לשאוב השראה ולהכין משהו טעים בבית.
קיבלנו גם רגע אנושי נחמד מלוסי איוב, שהזכירה לנו שבסופו של דבר רובנו אומרים שאנחנו לא תחרותיים - אבל ממש לא אוהבים להפסיד ברגע האמת. ואז הגיע סאבלימינל, וסיפר שהתבלין האהוב עליו הוא זעפרן - התבלין היקר ביותר בעולם, וזה היה רגע מפתיע ומבדר. ומייד אחרי זה - יזהר פרגן לואלרי ואמר לה שהיא תהיה אשת חיל ואימא מדהימה - וגילה שהוא יודע להכין אחלה אוכל אשכנזי.
בואו נדבר קצת על המנות
ועכשיו המנצח
הניחוש שלי אחרי טעימת המנות הוא שהם יכתירו את יזהר כהן כמנצח. שלוש המנות שקיבלו ציון לשבח הן המנות של לוסי איוב, של עופר חיון - ושל ואלרי חמאתי, שזכתה בסוף בתואר.