ניר דבורי פגע באמון הציבור: הוא הצטרף לזרוע חדשה | דוד ורטהיים

קטארגייט מציבה את ניר דבורי במרכז סערה תקשורתית: כיצד פרשן ביטחוני בכיר שידר תדרוכים לא מאומתים כנרטיב עובדתי, אימץ קו מוכתב - ופגע באמון הציבור בעיצומה של מלחמה

מעריב אונליין - לוגו צילום: מעריב אונליין
ניר דבורי, בתוכנית ״מה באמת קרה שם?"
ניר דבורי, בתוכנית ״מה באמת קרה שם?" | צילום: באדיבות קשת 12

צריך לחזור על זה שוב: ישנן ראיות מובהקות למעורבות של יועצים לשעבר בלשכת ראש הממשלה עם הנרטיב הקטארי, והחשדות קושרים את התדרוכים במקרה הקיצוני עד לראש הממשלה עצמו. והעיתונאים בישראל? חלקם שיתפו פעולה שלא במודע, תחת ההנחה שמדובר במסרים של נתניהו בלבד, חלקם שתקו (ועדיין שותקים) וחלקם הפיצו את אותו קו במקביל, פשוט כי הוא השתלם לנתניהו פוליטית.

במשך 18 חודשים יושבים פרשנים לענייני-כל באולפנים וחוזרים שוב ושוב על אותו נרטיב: "עסקת חטופים קרובה", "בדרך לעסקה", "שעות של הכרעה" - ואז, ברגע האמת, "החמאס מפיל אותה". האם זה מה שהכתיבו להם בתדרוכים. יש יותר מיסוד סביר להניח - שכן. אגב, חלק מהעיתונאים אף הגיבו והמשיכו לשוחח עם פלדשטיין בנושאים נוספים הקשורים במגעים לעסקה. הוא הציע ניסוחים כגון "יש פה שני צדדים מבחינתנו… ולכן זה טוב, כי אם מגיבים לך וחוזרים לדבר עליך - כנראה שאתה רלוונטי וחשוב" והמליץ "ללחוץ עוד על המצרים". וכל זה בלי שהזכרנו את הבילד ואת סלע קיומנו "ציר פילדלפי".

תגיות:
ערוץ 12
/
ניר דבורי
/
אלי פלדשטיין
/
קטארגייט
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף