לטענת התובעים, הדיווח של פלג עסק בחקירה רשמית שנוהלה על ידי המשטרה הצבאית ונידונה בפני בית הדין הצבאי, אשר אף האריך את מעצרם של החשודים. בהמשך לכך, צוין, הוגש כתב אישום חמור נגד חמישה חיילי מילואים, הכולל עבירות אלימות קשות ובהן התעללות בנסיבות מחמירות וחבלה חמורה.
למרות זאת, נטען כי ינון מגל פרסם במשך כחודשיים כ-30 פרסומים חוזרים שבהם טען כי פלג וחדשות 12 הפיצו "עלילת דם" נגד לוחמי כוח 100 במתקן שדה תימן, ואף קשר את הפרסום ל"גל האנטישמיות הגדול ביותר מאז השואה". עוד נטען כי מגל המשיך בפרסומים גם לאחר שנשלחו אליו מכתבי ההתראה, סירב להסירם ולא פרסם התנצלות.
בכתבי התביעה שהוגשו הבוקר לבית המשפט למגיש הפטריוטים ולפעילי הימין, מציינים פלג וחברת החדשות כי מדובר בלשון הרע חמורה שנעשתה בכוונה לפגוע, תוך ניסיון לערער את אמינותם ואת יושרתם המקצועית. לצד הפיצוי הכספי, הם מבקשים מבית המשפט להורות על פרסום תיקון או הכחשה, להסיר את הפרסומים הקיימים, ולהוציא צו מניעה שיאסור פרסומים דומים בעתיד.