אם שני הפרקים הראשונים היו בערך מה שתצפו מאדפטציה דלת תקציב לסדרת ספרי רומנטיקה, עם דמויות מאופיינות בקווים גסים ועולם מצומצם, הפרק השלישי הציג שיפור מסוים, אך לא מהותי באיכות הסדרה. אבל השיפור ההדרגתי המשיך עד שהגיע לשיא בפרק החמישי, שהיה פשוט פרק מצוין של טלוויזיה עם מספר רגעים שלא ישאירו אף צופה אדיש. בין סצנות שוברות לב שמשוחקות בעידון וכתובות מעולה לרגע שיא מפתיע שיגרום לכם לקום מהספה בהתרגשות, הפרק החמישי הוא ללא ספק אחד מהפרקים הטובים ביותר ב-2025.
אז מה באמת הפך את "יריבות לוהטת" לתופעה תרבותית חוץ מסצנות הסקס? בעיקר זוג השחקנים שבמרכזה. כיאה לתוכנית קנדית דלת תקציב, לא מדובר בזוג כוכבים מפורסמים אלא שני שחקנים שעד לסדרה היו אנונימיים מוחלטים ועבדו כמלצרים. קרנם של קונור סטורי (רוזנוב) והדסון ויליאמס (הולנדר) עלתה באופן חד בשבועות האחרונים, כפי שאפשר ללמוד מנתונים שטחיים כמו מספר העוקבים שלהם ברשתות החברתיות או הראיונות שהם מקבלים באתרים כמו GQ, ובצדק מוחלט. ההופעות שהשניים נותנים, ויליאמס עם הופעה מעודנת אבל מרגשת וסטורי עם מבטא רוסי אמין ביותר וכריזמה ממגנטת, מעלות את הרמה של סדרה, שיכלה להיות בינונית ותו לא אם שתי ההופעות שבמרכזה לא היו כה מוצלחות.
אז אם שמעתם או תשמעו על הסדרה עם ההומואים שמשחקים הוקי, אולי הדבר הראשון שתשמעו עליו הן הסצנות הגרפיות, אבל חשוב שתדעו שמדובר בסדרה ששווה את הזמן שלכם אם אתם מחפשים סדרה רומנטית עשויה היטב, גם אם היא מתחילה די בינונית ובעצם כמעט ואין בה הוקי בכלל.