בני סבטי טוען: "איראן חיכתה בכוננות ספיגה, הם ידעו את זה"

בני סבטי טוען כי חמינאי נערך להסלמה ואינו שוהה בטהרן, וכי המשטר האיראני אמנם יודע להשתקם אך סובל מיריבויות פנימיות חריפות. לדבריו, באיראן גוברת תחושת המתנה להתפרצות נגד המשטר

מיקי לוין צילום: מערכת TMI
בני סבטי
בני סבטי | צילום: יוסי אלוני

תיעוד ראשון מתקיפות חיל האוויר באיראן | צילום: דובר צה"ל

בהקשר זה טען סבטי כי המחליפים אינם ממלאים בפועל את מקומם של קודמיהם: "אצלם בוודאות ראו את זה ממש כי המחליפים שלהם לא מחליפים אותם באמת. לכן אנחנו ניסינו כבר באותם הימים משהו אחד ועכשיו משלימים את הפעולה".

סבטי הוסיף כי על פי מידע שהגיע אליו דרך מכרים באיראן, גוברת תחושת המתנה להתפרצות פנימית: "חבר שיש לו כמה חברים באיראן מקבלים הרבה מאוד טלפונים מאיראנים, חברים שלהם בתוך איראן, אומרים שהם רק מחכים לפקודה כדי לצאת למערכה נגד המשטר ממש". לדבריו, "כנראה שהרגשות שם שולטים בצורה עזה מאוד וזה מה שנותן להם תקווה פשוט לעשות שינוי".

עם זאת, סבטי הסתייג והדגיש כי יש לנקוט זהירות בהערכות: "אולי אני אומר את זה בזהירות, צריך גם לחשוב שהשינוי יכול להגיע יותר מהר", והוסיף כי ייתכן שגם הזירה האזורית תושפע: "איך השיעים באזור אולי בכלל לא השתתפו ולא יהיו לצד המשטר האיראני".

תגיות:
איראן
/
בני סבטי
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף