רשת הטלוויזיה הבריטית "סקיי" נערכת לניתוק קשריה עם איחוד האמירויות ולביטול המיזם המשותף והשנוי במחלוקת שלה, ערוץ "סקיי ניוז בערבית". ההחלטה הדרמטית מגיעה לאחר שהערוץ ספג האשמות קשות על הפצת תעמולה והכחשת רצח עם.
על פי דיווח בעיתון הבריטי "הטלגרף", רשת הלוויין הודיעה למעשה כי תשלול בשנה הבאה את הרישיון של הערוץ הערבי להשתמש במותג שלה. מנהלים בכירים ברשת הבריטית העבירו את הבשורה לחברת התקשורת הממלכתית של האמירויות כבר בסוף השנה שעברה, והשלימו את ההליכים המשפטיים הנדרשים לפקיעת הרישיון, אף שעדיין מתקיימים מגעים שעשויים להציל את השותפות.
הקרע המסתמן נוצר בעקבות טענות כי הערוץ בערבית עסק בטיוח מעשי זוועה שביצעו "כוחות התמיכה המהירה", מיליציה סודאנית שלפי סוכנויות מודיעין במערב זוכה לגיבוי נרחב מצד האמירויות. מבקרים טוענים כי סיקור מלחמת האזרחים בסודאן נשלט ישירות על ידי סגן נשיא האמירויות, השייח' מנסור בן זאיד, שמממן את חברת IMI (ואשר מוכר לרבים גם כבעלי קבוצת הכדורגל מנצ'סטר סיטי).
ההחלטה תביא לסיומה של שותפות שוויונית שהחלה ב-2010. יצוין כי IMI אף ניסתה בעבר לרכוש את השליטה ב"טלגרף" עצמו ב-2023, אך העסקה נחסמה עקב מחאה בנושא חופש העיתונות והעיתון נמכר לבסוף להוצאה הגרמנית "אקסל שפרינגר".
הביקורת כלפי הערוץ הגיעה לשיא סביב הדיווחים על כיבוש העיר אל-פאשר בחבל דארפור על ידי המיליציה. בעוד שצילומי לוויין וצוותי חקירה של האו"ם תיעדו טבח המוני המצביע על כוונת רצח עם, "סקיי ניוז בערבית" שלחה לשטח כתבת הנשואה לבכיר במיליציה. היא צולמה מתחבקת עם מפקדת ב-RSF ודיווחה כי אין כל ראיות לזוועות, תוך שהערוץ רומז באתרו כי צילומי הלוויין הם "פייק ניוז".
איחוד האמירויות הכחישה לאורך כל הדרך מעורבות במעשי הזוועה בסודאן. חברת IMI מסרה בתגובה ל"טלגרף" כי ההאשמות על חוסר אובייקטיביות של הערוץ הן "שערורייתיות וחסרות בסיס". שתי החברות, סקיי ו-IMI, סירבו להגיב רשמית על הפרידה הצפויה.