ההתרסקות התרחשה ביום חמישי בשעות הבוקר במחוז סן ברנרדינו. המטוס, חד־מנועי, התרסק בשטח פתוח, וכוחות ההצלה שהגיעו למקום נאלצו לקבוע את מותם של שני יושביו. הרשויות האמריקאיות ממשיכות לבדוק מה הוביל לתאונה, והחקירה מתנהלת על ידי רשות התעופה הפדרלית והמועצה הלאומית לבטיחות בתעבורה. נכון לעכשיו, לא נמסרה סיבה רשמית להתרסקות.
הידיעה על מותו של קפולניק עוררה תגובות רבות בקרב תלמידיו, חבריו ומכריו. רבים מהם ספדו לו ברשתות החברתיות ותיארו אותו כמדריך מסור, אדם אהוב ומי שהצליח להדביק אחרים באהבתו לתעופה.
קפולניק הותיר אחריו הורים, אח ואחות. דרכו המקצועית הייתה יוצאת דופן ושילבה בין כמה עולמות: הוא שירת כקצין ביחידת 669, למד משחק בסטודיו ניסן נתיב בירושלים והשלים גם תואר במערכות מידע בטכניון.
במהלך הקריירה שלו בישראל השתתף בסרטים ובהפקות שונות, ובהם "לבנון", "חדר 514", "סלסה תל אביב" ו"שמור עליי", וכן הופיע על במות התיאטרון. בהמשך עבר לארצות הברית, שם המשיך לעסוק במשחק בקולנוע, בטלוויזיה ובתיאטרון.
בשנים האחרונות תפס עולם התעופה מקום מרכזי יותר ויותר בחייו. קפולניק למד טיסה בקליפורניה, הוסמך כמדריך והחל להכשיר תלמידים. עבור רבים מהם, כך עולה מדברי ההספד שפורסמו לאחר מותו, הוא היה הרבה מעבר למורה לטיסה.