אני מבינה באפייה, גדלתי בבית מרוקאי ותימני וזה בראש הפירמידה שם. יש לי מושג בכמויות ובאופן השימוש בשמרים", מעידה על עצמה כוכבת הילדים מיכל ויצמן, הלא היא מיכל הקטנה.
"למיכל יש בסיס מאוד איתן", מאשש השף־קונדיטור מיקי שמו. "יש לה את הפלטפורמה להכין חלות, קישים, עוגות בחושות וחטיפי בריאות. היא לגמרי בעניין, רק צריכה קצת טיפים והכוונות".
הסיבה לשיחה על הידע של ויצמן באפייה היא ״אין כמו בבית״, תוכניתם החדשה והמשותפת של השניים, שתעלה ביום שישי הקרוב בערוץ האוכל ב־yes וב־HOT. בתוכנית יכינו ויצמן ושמו יחד מתכונים לכל המשפחה.
שמו (49), נשוי ואב לשלושה (10, 13 ו־20), התחיל את הקריירה שלו בשנת 1993 בקונדיטוריה משפחתית קטנה בחיפה. כיום הוא בעל עשרה סניפים ברחבי הארץ. ויצמן (36), נשואה ואם לארבעה (11, 10 ותאומים בני שנה ושלושה חודשים), נמצאת על הבמות כבר 11 שנים. היא מוכרת בכל בית בישראל.
לפני כמה שבועות החלו השניים את הצילומים לתוכנית, שבעתיד תעלה גם בזכיינית רשת. במקביל, היה שמו עסוק עד מעל לראש בשיגעון של אוזני המן לפורים, אבל הוא ממש לא נלחץ מכך. "יש לי אחים שעוזרים לי, ואנחנו רצים קדימה בשני המישורים", הוא מחייך.
"מיקי בעצם מוביל את התוכנית ונותן לנו את כל סודות האפייה", אומרת ויצמן. "בעיניי, הוא המוביל ביותר בתחום זה, ואילו אני מייצגת את האמהות בבית שרוצות ללמוד לאפות. אנחנו גם מארחים בתוכנית כל מיני מפורסמים. המסר הוא שבאמת אין כמו בבית, והכי כיף זה לאפות בבית. נתמקד בכל מה שקשור לאפייה, כולל קישים ומאפים מלוחים, לא רק מתוקים. מיקי באמת מלמד אותי את כל סודותיו. נוכחתי לדעת שלפעמים זה רק נראה מסובך, אבל בעצם זה פשוט".
"המתכונים שבחרתי הם כאלה שאנשים יוכלו באמת להצליח להכין אותם", מסביר שמו. "אנחנו לא עושים תהליכים ארוכים. כיום גם בקונדיטוריה יש תהליכים מאוד קורקטיים. בתוכנית אני גם כל פעם מופתע ממיכל מחדש: מהסקרנות שלה, מהרצון הגדול שלה להכין, לא רק כי אמרו לה להכין. היא שואלת את השאלות הנכונות, מבינה עניין. היא מכניסה את עצמה לנעליים של מי שעכשיו צופה בתוכנית מהבית".
שמו: "כיום רוב התוכניות בטלוויזיה הן תוכניות בישול. נושא האפייה רק בחיתולים, בתחילת הדרך. יש סקרנות מאוד גדולה בקרב הציבור. אנחנו מתייחסים למשל גם לנושא האלרגנים. יש מתכונים לטבעונים, מתכונים ללא גלוטן, יש מענה לכולם. אני גם חושב שאנחנו בין הראשונים שמובילים את התוכנית לא בקטע של הריאליטי, אלא יותר בקטע של האירוח, המשפחתיות. יש לנו גם מתכונים לחגים, לראש השנה, לפסח, לשבועות. מבחינתי".
הם מכירים לא מהיום. "הכרתי את מיקי בערך לפני חמש שנים, כשהשתתפתי ב'מותק של פסטיבל'", מספרת ויצמן. "מיקי פינק אז את כל הצוות בסופגניות המושלמות שלו והתמכרתי. מאז אין אצלי שולחן שישי או חג שאין עליו את המטעמים של מיקי או את כישרונו".
"למיכל יש נתינה אדירה", מחזיר שמו במחמאה. "היא לב אחד גדול. כשנפגשנו, הרגשתי שאנחנו מכירים המון שנים. כמה שהיא מיכל הקטנה, היא מיכל הגדולה. בצילומים יש תמיד לחצים מההפקה, אבל אם פתאום מגיע ילד עם אמא שלו לאולפן, מיכל נותנת את כל הלב".
"כשפנו אלינו מהטלוויזיה לגבי התוכנית המשותפת", מספרת ויצמן, "התשובה שלנו הייתה מיידית כן. זה חיבור מאוד עמוק, שבא לנו באופן טבעי".
מגמת התזונה הבריאה לא נפקדת גם מהתוכנית, שמנסה, איפה שאפשר להשתמש בחומרי גלם בריאים. "תשאלי את מיכל, לא היו כמעט מתכונים שבהם השתמשנו בסוכר לבן", אומר שמו.
שמו: "אני מפנק בעיקר בסופי שבוע בעוגה בחושה משובחת. הבת שלי כבר מתחילת השבוע מפנטזת עליה. לרוב, אשתי מכינה בצהריים פסטה, פתיתים ושניצלים. בערב אני מכין ארוחות ערב שהן יותר לייט: גבינות, סלטים, חביתות ירק".
"אם את עושה מה שאת אוהבת לעשות, את בכלל לא מרגישה שאת עובדת", אומרת ויצמן. "אני קמה בבוקר ויש לי תשוקה למה שאני עושה. כשאני הולכת ברחוב וילדים מבקשים ממני סרטון, כיף לי. אני לא אומרת שאני רוצה עכשיו פרטיות. אני חיה את זה, נושמת את זה, מרגישה שליחות מאוד גדולה במה שאני עושה. גם אם אני משאירה לפעמים לבד את הילדים שלי, אני מבינה שבסופו של דבר הם מקבלים אמא מאושרת. אמא שמחה זו אמא בריאה. לכן אני תמיד אומרת: 'תעשי את מה שאת אוהבת'".