אחרי הפצצה של ביידן: נתניהו צפוי לבקש מטראמפ לבחון את הגבלות השבבים על ישראל

במהלך הפגישה שתתקיים מחרתיים, צפוי נתניהו לבקש מהנשיא טראמפ להסיר את מגבלת ייצוא השבבים מארה״ב לישראל - שקבע ביידן לפני סיום כהונתו. זאת לאחר שבישראל העריכו כי המהלך יפגע בתעשיית ההייטק הישראלית

ליעם אדיב צילום: ללא
בנימין נתניהו, דונלד טראמפ
בנימין נתניהו, דונלד טראמפ | צילום: רויטרס
2
גלריה

נזכיר כי לפי החלטת ביידן, ישראל תיכלל ברשימת מדינות עליהן יוטלו הגבלות לייצוא מארה״ב של שבבים הנחוצים לפיתוח תחום הבינה המלאכותית (AI). העובדה שישראל נכללת ברשימה זו עשויה להגביל את מספר השבבים שתוכל לרכוש, וכתוצאה מכך עלולה לפגוע ביכולת של חברות הסטארט-אפ לפתח מערכות מבוססות בינה מלאכותית.

דונלד טראמפ
דונלד טראמפ | צילום: רויטרס

מדובר בחלק ממהלך רחב של הממשל הקודם, שנועד לטענתו להגן על טכנולוגיית השבבים האמריקאית ולשמור על היתרון הטכנולוגי של מדינות המערב, אל מול הניסיון של רוסיה וסין להתפתח בתחום.

ישראל כאמור תיכנס לרשימה שכוללת בין היתר את פולין, סוריה, איחוד האמירויות ומצרים. מדובר בקבוצת ״דרג ביניים״, כאשר המדינות בדרג העליון יוכלו לקנות מארה״ב שבבים ללא הגבלה, ומדינות הדרג התחתון, בהן רוסיה וצפון קוריאה, לא יוכלו לייבא ממנה שבבים כלל.

רצונו של נתניהו לדון בסוגייה עם הנשיא הנכנס טראמפ  מגיע לאחר שבאגף הכלכלן הראשי באוצר שיגרו לאחרונה מכתב לראש הממשלה והמטה לביטחון לאומי אשר תחת משרדו - בו הזהיר הכלכלן הראשי שההגבלות עלולות להוביל לפגיעה בחברות הטכנולוגיה וההייטק הישראליות - מהמנועים העיקריים של הכלכלה הישראלית.

תגיות:
בנימין נתניהו
/
כלכלה
/
דונלד טראמפ
/
פגישת נתניהו-טראמפ
/
שבבים
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף