שנת 2025 החלה, ואיתה פגשו אזרחי ישראל את הגזרות הכלכליות וההתייקרויות בכל המשק ותחומי החיים. את רובן הגדול של הגזרות נרגיש בכלל בחודש הבא - כשנקבל את תלוש המשכורת של ינואר. שם, אנחנו צפויים לראות סכום נמוך יותר בסעיף הנטו, ובמקביל לשלם הרבה יותר על החשבונות השוטפים - מהארנונה ועד החשמל והמים.
בתוך מבול ההתייקרויות והקושי שהתעצם בניסיונות לייעל כלכלית את משק הבית - ישראלים רבים מחפשים דרכים למקסם את החיסכון, ולרכך את המכה. בלובי 99, "הלובי של האזרחים", ריכזו לבקשת "מעריב" מספר עצות שיעזרו לכם לחסוך איפה שכן אפשר.
"ההמלצה הראשונה שאני רוצה לתת, היא צמצום הכספים ששוכבים בעו"ש ללא שום תשואה", אומרת עו״ד ורו״ח אלה תמיר שלמה מלובי 99, "אלה ימי אינפלציה ששוחקת את הכסף שלנו, וכל יום שבו הכסף שוכב בעו"ש ולא צובר רווח - הוא יום בו אנחנו מפסידים. חשוב לוודא שלכל הפחות נשמור על הערך שלו".
"יש לך כמה פתרונות", היא מפרטת, "יש פיקדונות שמאלצים לצמצם את הנזילות, כי אנחנו לא יכולים למשוך את הכסף בכל רגע נתון. יש קרנות כספיות והרבה מדריכים אינטרנטיים להבין איך מתפעלים אותן".
"ההמלצה השנייה היא לעבור על כל כרטיסי האשראי ולחפש עמלות מיותרות", ממשיכה, "אחרי הרבה לחץ שהופעל, עבר בכנסת חוק 'סיום הטבה', שיחייב את הבנקים וחברות כרטיסי האשראי להודיע ללקוחותיהם על סיום הטבה של עמלות שלושה חודשים לפני שהיא מסתיימת".
"כשמקבלים הודעה, ואפילו לפני - חשוב להתקשר ולהתמקח על עמלה. לבטל את כרטיסי האשראי אם צריך. אותו דבר לגבי ריביות על ההלווואות והמשכנתאות. חשוב לעשות סקר שוק. אם זה מה שיעזור, אז גם לשנות את מסלולי המשכנתה. חשוב לזכור שחוק שנועד לשפר את המודעת הצרכנית, חייב לבוא לצידה של פעילות אקטיבית של הלקוח".
"עוד דבר שחשוב לעשות במסגרת מודעות פיננסית, היא לדאוג לעתיד ולהווה יחד, ולבצע השוואה של דמי הניהול בפנסיה", אומרת תמיר-שלמה, "לוודא שהתשואה שלנו היא תשואה טובה. להשוות בכל מיני אתרים או להתייעל עם יועץ אובייקטיבי, שיכול לעזור לנו לעשות שם סדר".