יצאנו למסע מקיף כדי לגלות אילו מוצרים באמת שווים את תשומת ליבנו, ומה יהפוך את שולחן החג שלכם למרשים במיוחד. קבלו את המוצרים החדשים שהכי התאהבנו בהם.
כאמור, עוד רגע נחגוג את שבועות ותנובה מפתיעה במבול חידושים. התאהבנו במיוחד בגבינת העיזים החדשה למריחה מבית פיראוס, שמציעה מרקם קרמי ועשיר עם חמיצות מעודנת ומתאימה גם לרגישים ללקטוז. היוגורט מחלב עיזים של פיראוס הפתיע בטעם עדין ובמרקם משובח שעושה אותו בסיס מושלם לגרנולה. גם הציזיקי של המותג טעים להפליא.
החידוש המפתיע ביותר הוא דווקא "עמק בומבה" – פרוסות עבות במיוחד של הגבינה הצהובה המוכרת שיוצרות טוסט מושחת. משקה שיבולת השועל החדש ללא תוספת סוכר (בצבע ורוד) מספק קצף מושלם לקפה. וסנפרוסט משיקה לקראת החג לקט פשטידה במהדורה מוגבלת, הכולל ברוקולי, כרובית ובצל.
מחיר: החל מ־12.90 שקלים
חגיגת גבינות מקומית חדשה נוחתת על המדפים עם מיתוג רענן של מחלבת רמת הגולן תחת הבעלות החדשה של "זנלכל". טעמנו את סדרת המוצרים החדשה והתרשמנו במיוחד מהברינזה כבשים 18% – גבינה מלוחה בסגנון בלקני שאין לה מתחרה במוצרים הישראליים, עם חמיצות קלה ומרקם משובח. כדורי המוצרלה בייבי התגלו כתוספת מושלמת לסלטים, עם אלסטיות נכונה וטעם חלבי מעודן.
הפתעה מרעננת היא השמנת להקצפה 24% בטעם וניל, שמציעה פתרון מהיר ואיכותי לקינוחים ללא צורך בתוספת תמצית. היוגורט היווני החדש מציג מרקם קרמי במיוחד.
מחיר: החל מ־7.90 שקלים
טרסינה, טריגאטלי, פלייה פיאנו וקסטלנה – אלה כמה מהפסטות שהמותג ברילה מציע לכבוד החג. התאהבנו בטרסינה החדשה, פסטה במראה צמה שתופסת את הרוטב בצורה מושלמת ושומרת על מרקם אל־דנטה אידיאלי. הפלייה פיאנו המשלבת תרד מוסיפה צבע חגיגי לשולחן ונותנת תחושה חגיגית יותר. באופן כללי, תוספות נהדרות לפנה ולספגטי שאנחנו רגילים למצוא על המדפים.
מחיר: 14.90־19.90 שקלים
"יד מרדכי" נכנסת לזירת העגבניות המעובדות עם POLPA FINE – עגבניות חתוכות דק במארז שלישייה נוח. ניסינו את המוצר החדש בהכנת שקשוקה ורוטב פסטה ביתי והתרשמנו מהמרקם המדויק: דק מספיק ליצירת בסיס אחיד אך כולל חתיכות מורגשות שמעניקות ממד ביתי לתבשיל. העגבניות האיטלקיות המובחרות בעלות טעם עשיר ומאוזן, עם מתיקות טבעית שאינה זקוקה לתוספת סוכר. רמת החמיצות המעודנת מייתרת כמעט לגמרי "תיקונים" בבישול.
מחיר: 24.90 שקלים למארז שלישייה
גבינה, תות ולימון נפגשים בפודינג פאי החדש של אסם. המהדורה המוגבלת לכבוד שבועות מציעה שני טעמים מרעננים – פאי גבינה ותות ופאי גבינה ולימון. בדקנו את האבקות החדשות והתרשמנו מהיכולת להעניק תחושת פטיסרי מקצועי בהכנה ביתית פשוטה.
הפודינגים מוסיפים טוויסט טעמים מעניין לעוגות הקלאסיות, והצבעים משדרגים כל מאפה. השילוב של מתיקות וחמיצות מאוזנת בטעם התות והרעננות בגרסת הלימון מוצלחים במיוחד.
מחיר: 6.90 שקלים
פסטה מהירה בלי ללכלך את כל המטבח? "מחלבות גד" משדרגת את סדרת "גד ומיד" לקראת שבועות. טעמנו את הרטבים המחודשים והיינו שמחים אם הם יישארו באופן קבוע במקררים. הרוזה מסקרפונה הפתיע באיזון טוב בין עגבניות לקרמיות עדינה, והאלפרדו פרמז'ן היה בכלל לא רע, ובניגוד לחששות, לא היה לו טעם תעשייתי.
המנצח האמיתי היה הקצ'יו אה פפה – פשוט לכאורה אך מדויק בטעמים. היתרון הגדול הוא הנוחות: האריזה מותאמת בדיוק לחבילת פסטה אחת, וההכנה פשוטה – חימום וערבוב.
מחיר: 19.90 שקלים
הקראנץ' מגיע לשולחן השבועות: אסם נסטלה משיקה מהדורת קרוטונים בהשראת טעמים גלובליים. ניסינו את הווריאציות החדשות והתרשמנו מהטעמים המדויקים והמאוזנים. הסגנון המקסיקני מפתיע עם פיקנטיות מעודנת וניחוחות כמון וכוסברה שמשדרגים כל סלט פשוט.
הגרסה האיטלקית מביאה ארומות של אורגנו ובזיליקום שהשתלבו נהדר עם עגבניות שרי וגבינת פטה. המנצח בעינינו הוא הקרוטון הים־תיכוני, שמציע איזון מושלם בין רוזמרין, שום ותימין, וזכה למחמאות מהטועמים. היתרון הגדול של הסדרה הוא המרקם – פריך במיוחד, אך לא קשה מדי.
מחיר: 12.90 שקלים
טרנד האריזות האישיות מגיע לעולם המשקאות המבעבעים: "הסקוטית" מבית ישרקו משיקה מארז דיווה קוסמופוליטן במיני־בקבוקים של 200 מ"ל. צמד מרענן: שני בקבוקים בטעם אפרסק ושניים בטעם פסיפלורה, שמספקים חוויית שתייה חגיגית במינון מדויק. הפסיפלורה הפתיעה באיזון נהדר בין חמיצות למתיקות, בעוד האפרסק העניק ארומה עדינה. הבועות העדינות נשמרות היטב גם בפורמט הקטן, ואחוז האלכוהול המתון (6%) מאפשר הנאה קלילה לערב החג. היתרון הגדול של המארז הוא הגמישות – אפשר לשתות בקבוקון אחד, והפורמט האישי מושלם לפיקניקים ולאירוח או כמתנה קלילה.
מחיר: 49.90 שקלים