“המסעדה היהודית" בבני ברק היא מפגש קולינרי חוצה יבשות. ייחודה טמון בריקוד המופלא שבין שני עולמות קולינריים דומיננטיים: המטבח המזרח־אירופי והמטבח הים־תיכוני והמזרחי. מפגש זה, שנדיר למצוא ברמה גבוהה תחת קורת גג אחת, מאפשר לכל סועד למצוא את המוכר והאהוב עליו, או לצאת למסע טעימות בין מסורות.

בעידן הנוכחי, שבו ארוחה משפחתית הופכת לא פעם למבצע לוגיסטי מאתגר, משלוח נעשה פתרון מבוקש. וכך, מצאנו את עצמנו פותחים את דלתנו לחוויית אכילה שהגיעה מהעיר החרדית והצליחה להפתיע ולרגש גם מרחוק.

הארוחה שלנו נפתחה בקיגל, עוגת אטריות מתוקות, שהיא למעשה העוגה היחידה שילדים לא אוהבים. הקיגל הוכיח כי פשטות ודיוק הם מפתח לאושר – מנה מנחמת, עשירה בטעם, עם פריכות עדינה מבחוץ ורכות חמה מבפנים, בדיוק כפי שהיא צריכה להיות (24.90 שקלים לתבנית).

קיגל (צילום: Peteravivangel)
קיגל (צילום: Peteravivangel)

לצידו, הגפילטע פיש הציע גרסה עדינה ומאוזנת למנה המיתולוגית, כזו שמכבדת את המסורת בלי לכבוש את החך בעוצמתה (19.90 שקלים).
מכאן קפצנו לים התיכון. הדג המרוקאי הוא תזמורת של צבעים וטעמים. רוטב עשיר, פיקנטי אך מאוזן, מצליח להעניק לדג טריות ועסיסיות.

כל ביס הוא חגיגה של שום, כוסברה ולימון, שמזכירים שמש יוקדת ושווקים תוססים (22.90 שקלים). עוף ממולא באורז מציע שילוב מנצח של בשר עוף רך ונימוח עם מילוי אורז עשיר בטעמים ובתבלינים, עדות ליכולת המסעדה לשלב בין מנות מורכבות שמצריכות תשומת לב וסבלנות (37.90 שקלים).

החל ממחר יוצעו במסעדה גם מנות ספיישל תחת פרויקט “סבתא בישלה": עוף חינה מרוקאי המבושל עם שזיפים מיובשים ודבש, בתוספת שפע פירות מיובשים ורוטב מתובל בנדיבות בקינמון, זעפרן, ראס אל־חנות ומעט הל; ניקיטוש תוניסאי עם בצקניות שמכינים בעבודת יד; וסירקניז – תבשיל בוכרי שמכיל אורז, בשר בקר, גזר, גרגירי חומוס, שום ותבלינים.

“המסעדה היהודית" היא לא מקום של גורמה. זהו מקום של אוכל ביתי, פשוט, עשוי היטב, טרי ומתומחר בהגינות. לרוב, אנחנו לא צריכים יותר מזה.

“המסעדה היהודית", כנרת 4,
בני ברק, 03־5789999
(כשר למהדרין)

מבחן כלים

יש לי גלידה
בעיצומו של הקיץ הישראלי מגיחה לשוק בשורה מרעננת שמבטיחה לשנות את שולחן הקינוחים הביתיים. מכונת הגלידה “דאבו פרו" מבית OIG אינה עוד מכשיר חשמלי במטבח, היא שער לחוויה קולינרית חדשה המשלבת טכנולוגיה מתקדמת עם הקסם הפשוט של גלידה שעשויה בדיוק.

הייחוד של ה"דאבו פרו" טמון ביכולתה לספק מענה לצורך הגובר בשליטה בהרכב המזון שאנו צורכים. עם הבטחה לגלידה ללא חומרים מייצבים, ללא חומרי טעם וריח תעשייתיים, וללא חשש מכמויות סוכר ושומן עודפות, המכונה מאפשרת חירות יצירתית ובריאותית גם יחד.

יחידת ההקפאה העצמאית, המבטלת את הצורך בהכנות מוקדמות מייגעות של הקפאת קערות (כמו ברוב המכונות הביתיות) מאפשרת זמינות וספונטניות. תוך פחות משעה, וללא רעש מפריע (פחות מ־55 דציבלים), מתגלה הקסם.

ה"דאבו פרו" מצוידת במכל נירוסטה נדיב בנפח 1.2 ליטר, ומגיעה לטמפרטורות קירור מרשימות של מינוס 18 עד מינוס 35 מעלות, המבטיחות מרקם מושלם. 1,450 שקלים – לא זול, אבל חשבו כמה כסף תחסכו על אי־קניית גלידות בסופר ובקיוסקים.

להשיג באתר oig.co.il ובחנויות.

דאבו פרו מכונת גלידה (צילום: יחצ)
דאבו פרו מכונת גלידה (צילום: יחצ)

הכל כלול
"מגנוס" חושפת את MY PAN - כלי בישול רב־תכליתי, פתרון All־In־One חכם, המשלב במכשיר אחד סיר, מחבת עמוקה וסטימר (מאדה). הוא מציע יכולות בישול מגוונות – מהקפצה, דרך טיגון איכותי ועד אידוי בריא – הודות לציפוי קרמי מתקדם מסוג Non־Stick המונע הידבקות ושריטות לאורך זמן.

הכלי, בקוטר 26 ס"מ ובעומק אידיאלי, מצויד בידית סופט טאץ’ לבידוד חום ומגיע בארבעה צבעים: שחור, ירוק, חום ואדום בהיר. 349.90 שקלים, להשיג באתר מגנוס.

מגנוס MY PAN (צילום: אי שוטס)
מגנוס MY PAN (צילום: אי שוטס)