בעידן הנוכחי, שבו ארוחה משפחתית הופכת לא פעם למבצע לוגיסטי מאתגר, משלוח נעשה פתרון מבוקש. וכך, מצאנו את עצמנו פותחים את דלתנו לחוויית אכילה שהגיעה מהעיר החרדית והצליחה להפתיע ולרגש גם מרחוק.
כל ביס הוא חגיגה של שום, כוסברה ולימון, שמזכירים שמש יוקדת ושווקים תוססים (22.90 שקלים). עוף ממולא באורז מציע שילוב מנצח של בשר עוף רך ונימוח עם מילוי אורז עשיר בטעמים ובתבלינים, עדות ליכולת המסעדה לשלב בין מנות מורכבות שמצריכות תשומת לב וסבלנות (37.90 שקלים).
החל ממחר יוצעו במסעדה גם מנות ספיישל תחת פרויקט “סבתא בישלה": עוף חינה מרוקאי המבושל עם שזיפים מיובשים ודבש, בתוספת שפע פירות מיובשים ורוטב מתובל בנדיבות בקינמון, זעפרן, ראס אל־חנות ומעט הל; ניקיטוש תוניסאי עם בצקניות שמכינים בעבודת יד; וסירקניז – תבשיל בוכרי שמכיל אורז, בשר בקר, גזר, גרגירי חומוס, שום ותבלינים.
“המסעדה היהודית" היא לא מקום של גורמה. זהו מקום של אוכל ביתי, פשוט, עשוי היטב, טרי ומתומחר בהגינות. לרוב, אנחנו לא צריכים יותר מזה.
מבחן כלים
הייחוד של ה"דאבו פרו" טמון ביכולתה לספק מענה לצורך הגובר בשליטה בהרכב המזון שאנו צורכים. עם הבטחה לגלידה ללא חומרים מייצבים, ללא חומרי טעם וריח תעשייתיים, וללא חשש מכמויות סוכר ושומן עודפות, המכונה מאפשרת חירות יצירתית ובריאותית גם יחד.
יחידת ההקפאה העצמאית, המבטלת את הצורך בהכנות מוקדמות מייגעות של הקפאת קערות (כמו ברוב המכונות הביתיות) מאפשרת זמינות וספונטניות. תוך פחות משעה, וללא רעש מפריע (פחות מ־55 דציבלים), מתגלה הקסם.
ה"דאבו פרו" מצוידת במכל נירוסטה נדיב בנפח 1.2 ליטר, ומגיעה לטמפרטורות קירור מרשימות של מינוס 18 עד מינוס 35 מעלות, המבטיחות מרקם מושלם. 1,450 שקלים – לא זול, אבל חשבו כמה כסף תחסכו על אי־קניית גלידות בסופר ובקיוסקים.
להשיג באתר oig.co.il ובחנויות.
הכלי, בקוטר 26 ס"מ ובעומק אידיאלי, מצויד בידית סופט טאץ’ לבידוד חום ומגיע בארבעה צבעים: שחור, ירוק, חום ואדום בהיר. 349.90 שקלים, להשיג באתר מגנוס.