מרכז הקניות מאכלס מעל מאה חנויות, ביניהן רשתות אופנה מוכרות כמו H&M, קסטרו, רנואר, פוקס, פוט לוקר, ניין ווסט, אדידס, אימפריום, בילבונג, סקארה, הודיס, קולומביה, סופר-פארם. לצד החנויות, בימים אלה משלימים עבודות להקמת מתחם בתי קולנוע בשיתוף עיריית בת-ים, מה שצפוי להוסיף נדבך של פנאי ובידור לחוויית הביקור.
הקניון ממוקם בסמוך למחלף יוספטל בנתיבי איילון, מרחק של כעשר דקות הליכה מתחנת הרכבת יוספטל ומספר דקות מהתחנה של הקו האדום ברכבת הקלה. החניה מוצעת ללא תשלום בשלוש השעות הראשונות, ואחריהן בעלות של חמישה שקלים לכל רבע שעה. לצד החנויות, בימים אלה משלימים עבודות להקמת מתחם בתי קולנוע בשיתוף עיריית בת-ים, מה שצפוי להוסיף נדבך של פנאי ובידור לחוויית הביקור.
בנוסף לחנויות האופנה, הקניון מציע גם מגוון רחב של תחומים - מקוסמטיקה וטיפוח, דרך ציוד ספורט ועד חנויות מתמחות. "בעלי ואני באנו בכלל לקנות ציוד לים", מספרה רונית, תושבת חולון. "נכנסנו לחנות בילבונג ויצאנו גם עם משקפי שמש ובגד ים לילד. זה כיף שיש הכול במקום אחד".
העובדה שמדובר בקניון סגור עם גג גבוה ותאורה טבעית יוצרת חוויית שהות נעימה, במיוחד בימי קיץ חמים. האקוסטיקה הרכה והעיצוב הפתוח בין הקומות מוסיפים לתחושת המרחב. "אני מרגישה כאן בנוח לשבת עם הלפטופ בבית הקפה", מספרת חן, "הקניון לא רועש מדי, ואפשר למצוא פינות שקטות גם בשעות עומס".
בינתיים, נראה שהקניון מצליח למשוך קהל מגוון - תושבי בת-ים, חולון, ראשון לציון וגם מבקרים מהמרכז. מתחם בתי הקולנוע שבדרך שיחזיר את הבת ימים לראות סרטים בבת ים ולא להדרים לראשון לציון, והוא עשוי להתבסס כיעד מרכזי לשופינג ובילוי באזור. השאלה היא האם יצליח גם לשכנע את מותגי האופנה הבינלאומיים שחסרים להגיע, ולהפוך את חוויית הקניות כאן למלאה עוד יותר?.
כפי שאמר אחד המבקרים ביציאה, תוך שהוא סוחב שתי שקיות עמוסות: "הקניון הזה בהחלט מפתיע לטובה נקי, נוח, יפה. רק חבל שאין את המותגים שכולנו מחפשים. אם הם יגיעו בכלל לא נצטרך לצאת מהעיר בשביל קניות".
לדבריו, "בזמן שזארה פיתחו את הרשת בישראל, פתחו בתל אביב סניף גדול, פתחו בראשון סניף גדול, ולא מצאו בזמנו סיבה לפתוח בבת ים. אני מניח שבזמנו, זארה לא רצו כי היה להם בראשון, היה להם בתל אביב, וגם סניף בחולון. ובסופו של דבר, זארה עושים את החלטות שלהם, ולא היה רצון מצד אחד ומקום מצד שני".
מנכ"ל הרשת המשיך להתייחס לסוגייה והבטיח: "אנחנו עושים מהלכים בשביל לשדרג ושדרגנו בשנה האחרונה את תמהיל הסוחרים, הבאנו סוחרים אטרקטיביים שמשדרגים את תמהיל האופנה בקניון. עשינו כמה מהלכים של שדרוג חנויות, כמו פוט לוקר החדשה וגדולה, וקולומביה החדשה, ועכשיו אנחנו בונים את אדידס, וסופר פארם הגדילו והכפילו את גודל החנות".
גאליס המשיך לספר כי "אני מאמין שלאורך השנים הקרובות עוד ועוד מותגים חזקים, אופנתיים, של הקבוצות הגדולות יצטרפו לקניון. כולם מביעים עניין, הם מתרשמים מאוד ממה שנעשה שם. ואם יהיה לנו מקום, אז אנחנו בוודאות נראה הצטרפות של מותגים אטרקטיביים לתמהיל של הקניון”.
לגבי השאלה כיצד נפלה ההחלטה לפתוח קניון סגור, בניגוד למרכזים הקודמים, הסביר: “בקבוצת ביג יש כמה מרכזים מסחריים מסוג ‘ביג פאשן’, שהם קניונים סגורים. ואפילו את חלקם בנינו בעצמנו, כמו ביג פאשן בית שמש וביג פאשן דנילוף טבריה. קנינו אותו לפני שבע שנים, כי חשבנו שיש פה קניון מצוין, נכס חזק, פשוט ישן וקצת התעייף".
"ביחד איתנו ועם אשטרום נכסים עשינו שדרוג משמעותי שהופך אותו לעוד יותר חזק, עוד יותר אטרקטיבי. הקניון הזה, לדעתי, הוא אולי היפה ביותר בארץ מהקניונים הסגורים”, סיכם.