סודות הציפורן: ממשקה חמים אחרי הארוחה ועד תרופת הסבתא האולטימטיבית

ציפורן אינה רק תבלין למטבח, אלא גם מקור לבריאות: שתיית חליטת ציפורן לאחר הארוחות מסייעת בוויסות רמות הסוכר בדם, מפחיתה דלקות, מקלה על עיכול ונפיחות, ותורמת לחיזוק מערכת החיסון והעצמות

מעריב אונליין - לוגו צילום: מעריב אונליין
תה לימון וציפורן
תה לימון וציפורן | צילום: Freepik
2
גלריה
ציפורן
ציפורן | צילום: אינג'אימג'

מחקרים מצביעים על כך שהציפורן עשויה לסייע בוויסות רמות הסוכר בדם באמצעות שיפור הרגישות לאינסולין והאטת תהליך הפיכת עמילן לגלוקוז. שתיית חליטת ציפורן אחרי הארוחה יכולה להפחית קפיצות חדות ברמות הגלוקוז – מה שהופך אותה לכלי יעיל עבור אנשים עם טרום־סוכרת או סוכרת סוג 2.

מלבד תרומתה לבריאות, הציפורן היא גם תבלין רב־שימושי: היא מעצימה את טעמו של תה "קדה", מוסיפה עומק למרקים ולקארי, ואף משמשת כמרכיב מרכזי במשככי כאבים טבעיים. בנוסף, היא תורמת לחוזק העצמות הודות לתכולת המנגן הגבוהה שבה ותומכת בבריאות הכבד.

תגיות:
מערכת העיכול
/
סוכרת
/
תה
/
תבלינים
/
תרופות סבתא
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף