מחקרים מצביעים על כך שהציפורן עשויה לסייע בוויסות רמות הסוכר בדם באמצעות שיפור הרגישות לאינסולין והאטת תהליך הפיכת עמילן לגלוקוז. שתיית חליטת ציפורן אחרי הארוחה יכולה להפחית קפיצות חדות ברמות הגלוקוז – מה שהופך אותה לכלי יעיל עבור אנשים עם טרום־סוכרת או סוכרת סוג 2.
מלבד תרומתה לבריאות, הציפורן היא גם תבלין רב־שימושי: היא מעצימה את טעמו של תה "קדה", מוסיפה עומק למרקים ולקארי, ואף משמשת כמרכיב מרכזי במשככי כאבים טבעיים. בנוסף, היא תורמת לחוזק העצמות הודות לתכולת המנגן הגבוהה שבה ותומכת בבריאות הכבד.