החלב מתחיל להיעלם מהמדפים - והתקלות נערמות אחת על השניה

על רקע המדפים הריקים ברחבי הארץ, מנכ"ל קשת טעמים מזהיר כי המשבר הנוכחי לא רק פוגע בצרכן אלא הוא תמרור אזהרה למערכת כולה. "המדינה הייתה חייבת להיערך לכך טוב יותר"

אריאל פייגלין צילום: רינה נקונצ׳ני
מוצרי חלב
מוצרי חלב | צילום: אינגאימג'
2
גלריה

שבועות ארוכים של הגעה לסופר או למכולת רק כדי למצוא שם מדפים ריקים מקרטוני חלב גורמים לתסכול הולך וגובר בקרב הצרכנים. עבור משפחות, ילדים וקשישים – חלב הוא מוצר בסיסי יומיומי, והיעדרו הפך לסמל של כשל מערכתי רחב יותר.

קינן ממן
קינן ממן | צילום: יחצ קשת טעמים

לדבריו, הגורמים למחסור מגוונים. "יש כאן שילוב של תקרת ייצור שמגבילה את המחלבות, תקלות בהפצה, ותלות גבוהה ביבוא או במלאי חירום שלא תמיד זמין. התוצאה היא שהצרכן נפגע ישירות – ובמיוחד בתקופות רגישות כמו תחילת שנת הלימודים או החגים".

ממן מציע סדרת צעדים כדי למנוע הישנות של משברים כאלה. "צריך מדיניות כוללת שמסדירה מכסות ייצור בהתאם לביקוש האמיתי, לצד חיזוק הייצור המקומי. במקביל, חייבים להקל על יבוא כשיש מחסור, ולהקים מנגנוני חירום שיבטיחו זמינות לכולם. אפילו פתרונות יצירתיים – כמו לאפשר לעובדים לא יהודיים לעבוד בשבתות וחגים – יכולים להבטיח אספקה רציפה מבלי לפגוע ברגשות".

ממן פונה גם לציבור הרחב ככלל וללקוחות קשת טעמים בפרט וקורא להם לגלות סבלנות. "הרשתות והחקלאים פועלים במרץ כדי להביא חלב איכותי לכל סניף. נדרש כאן שיתוף פעולה, אחריות הדדית והבנה שהמחסור אינו אשמת אף אחד באופן אישי".

לדבריו, המשבר הנוכחי לא רק פוגע בצרכן אלא הוא "תמרור אזהרה" למערכת כולה ש"מדגיש את הצורך ברפורמות מערכתיות, בתחרות הוגנת ובשקיפות מול הציבור. בקשת טעמים אנחנו מתחייבים לשמור על שקיפות מול הספקים והמדינה, להבטיח איכות ומחיר הוגן, ולוודא שהלקוחות מקבלים את המוצרים שהם צריכים בזמן ובכמות".

ממן מסכם כי "בסוף כולנו באותה סירה. כולנו זקוקים לאותו קרטון חלב. הפתרונות קיימים – הם רק דורשים חשיבה ארוכת טווח, אחריות משותפת ושיתוף פעולה בין המדינה, הרשתות והחקלאים. זה הזמן ללמוד מהמשבר ולבנות מערכת מזון יציבה, תחרותית ונגישה יותר".

תגיות:
חלב
/
יוקר המחיה
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף