פריניר, אחת מיצרניות העגבניות המובילות בישראל, צועדת צעד גדול קדימה עם כניסה לראשונה לשוק שימורי התירס והחומוס. המהלך מתאפשר בעקבות הפעלה מחדש של מפעל בחצור הגלילית שהיה סגור כשנה וחצי.
החברה, שבבעלות משפחת צ'סקלה ומשפחת נקש, שכרה את מפעל פרי גליל לאחר שנמכר בחודש מרץ לקבוצת פליקאן תמורת 112 מיליון שקל. המפעל הופעל מחדש עם גיוס מאות עובדים והושק עם שלושה מוצרים חדשים: גרגרי תירס קל, גרגרי תירס מתוק וחומוס גרגרים.
שימורי התירס מבוססים על זנים איכותיים מעמק המעיינות, עמק יזרעאל ובקעת יבניאל. הזריעה החלה בעיצומה של המלחמה עם איראן, וכעת המוצרים מגיעים לשיווק ברשתות השופרסל ורמי לוי.
צ'סקלה הוסיף כי "פריניר תיכנס בנוסף, לנישות נוספות של שימורים וקפואים מתוצרת חקלאות ישראלית כחול לבן, איכותית, ישר מהשדה לצלחת". המהלך רלוונטי במיוחד כאשר כ-80% מבתי האב בישראל צורכים שימורי ירקות ופירות.
פריניר, שנוסדה ב-1984 ומעסיקה 400 עובדים, מייצאת את מוצריה לשווקים בינלאומיים כולל אנגליה, צרפת, גרמניה ואוסטרליה. המוצרים החדשים זמינים כעת במבצע: 2 יחידות ב-16 שקלים.