על ה-Slushi בקצרה
המכשיר מגיע עם חוברת הוראות ומתכונים בעברית – כולל מתכונים לילדים, להורים (קוקטיילים אלכוהוליים) ועוד.
עשיתי טעות, שהכנסתי את הנינג'ה Slushi הביתה. לא היה מוצר שגרם לכל כך הרבה ריבים בין בני הבית מאז הנינטנדו סוויץ'. כשפתחתי את הקופסה הילדים שאגו בשמחה "אבא הביא מכונת ברד!". "אל תספרי להם", לחשתי לאשתי, "זו בעצם מכונת מרגריטות". והיא מצידה חשבה שבכלל הבאתי לה מכונה לאייס קפה למפגשים עם החברים באחר הצהריים של ימי שישי. בקיצור, מלחמת עולם שלישית בפתח, אבל לפחות היא תהיה טעימה.
מוזגים נוזל למיכל (בין 460 מ"ל ל-1.9 ליטרים) בוחרים באחת מחמש התוכניות המובנות, והמכשיר מתחיל מיד בתהליך הקירור.
התהליך לוקח 15 עד 60 דקות – תלוי בסוג המשקה ובכמות הנוזל. כאן חוקי הטבע עומדים בהלימה לגיל של הלקוח: ברד לילדים יהיה מוכן מהר, ולמשקאות אלכוהוליים תדרש סבלנות.
התכניות שפיתחה נינג׳ה חכמות למדי, ולכן נקבל משקה קפוא במרקם סמיך ומדויק.
טיפ: המשקה מוכן, אבל המרקם לא מתאים לכן? העלו למעלה את מד הטמפרטורה (יותר קפוא) והמשקה יהיה סמיך יותר, הורידו והוא יהיה נוזלי יותר.
אגב, אפשר להכין את המשקאות גם הרבה לפני שהאורחים מגיעים – עד 12 שעות. ממה אפשר להכין ברד? או אתגר הסוכר. הדמיון שלכם הוא הגבול. כמעט כל נוזל יכול להפוך לברד. טוב, יש עוד גבול – חוקי הכימיה. כל נוזל יכול להפוך לברד כל עוד יש בו 5% סוכר או 2.8%-16% אלכוהול (בשימוש בתכנית Frozen Cocktail).
בסוג המכונה הזה, הסוכר או האלכוהול נדרשים כדי שהנוזל לא יקפא. אז אל תנסו לעבוד על המכונה, כי גם אם הנוזל קופא, המכונה ממשיכה לעבוד, וחבל שבורג הפלסטיק הכחול הגדול והיפה הזה יישבר על גוש קרח. הוראות אלו נכתבו בברד.
אם אין מספיק סוכר, המכונה תתריע באמצעות הבהוב נוריות הטמפרטורה מלמעלה למטה. סימן שצריך להוסיף סוכר.
אז איך מוסיפים סוכר, בטח למשקאות שאין בהם מספיק, כמו משקאות הדיאט? אני משתמש בממתיק דל הקלוריות אריתריטול עליה נינג'ה ממליצה, אבל גם משחק עם דבש.
לחצו על אחת מחמש התוכניות האוטומטיות החכמות:
ואפשר גם להכין קוקטיילים. אצלנו תפס חזק בשלב זה האפרול שפריץ. לקראת חנוכה אני מתכוון להתאמן על מרגריטת קפואות. בחוברת המתכונים יש מתכונים מוכנים מראש וטבלאות מדויקות למי שרוצה לאלתר.
אגב, אפשר להשתמש במשקאות הדיאט בתכנית הזו, כי האלכוהול מונע מהמשקה לקפוא.
אם נוריות הטמפרטורה עולות אחת אחרי השנייה, סימן שאין מספיק אלכוהול. הוסיפו 60 מ"ל ובדקו שההתרעה עוצרת.
הכנת הקוקטיילים יכולה להמשך שעה, וזה לפני מקצה שיפורים או תיסוף נוזלים. אם יש לי אורחים שצריך להרשים, אני מכין את הקוקטייל שעה וחצי לפני שמגיעים, ואז אני רגוע.
בבוקר שישי הבאתי לילדים בקבוק שוקו מהסופר, הוספתי עליו קצפת, ויצאתי אב השנה. אפשר לזרוק פנימה שברי עוגיות, או איזה פס של קרמל על הקצפת – ובכלל מושלם.
אם המשקאות בתכנית הזו או בתכנית המילקשייק הם עם מרקם בעייתי, זה אולי כי אחוזי השומן בחלב נמוכים מדי, ואז מוסיפים כפית שמנת מתוקה.
Milkshake (מילקשייק) – למשקאות קרמיים על בסיס חלב או תחליף חלב.המרקם כאן אחר לגמרי מהבלנדר ושווה לשחק עם זה. המתכונים שבחוברת עובדים נפלא.
Frozen Juice (מיץ קפוא) – למיצים ממותקים באופן טבעי. עומר, בן ה-11 שלי, מת על לימונענע. השבוע באה אליו חברה והחבאתי להם בתוך המשקה דובוני גומי, והופה יש להם ברד גומי. חשוב, שאת הדובונים תכניסו לאחר המזיגה ולא למכשיר.
אגב, בשביל החוויה ממליץ לשלב עם סודה. אני בדרך כלל מוסיף קצת פחות מכמות המיץ שמזגתי. רק בדקו שלא צריך להוסיף סוכר, בשל דילול המשקה.
בקלות. אני מאמין בלנקות בסוף כל יום בו השתמשתי בסלאשי. ממלא במים חמימים את המיכל, מפעיל על תכנית הניקוי (Rinse) ואז מפרק את המיכל, הבורג ותא העיבוי ושוטף אותם ואת מגש הטפטופים ידנית עם סבון הטפטופים ידנית. אפשר גם לשים במדיח.
למי שיהנה מהמכונה – לגמרי כן.
הסלאשי היא לא מכונה אלא חוויה. בניגוד לבלנדר או למעבד מזון, שהם מוצרים שהמטבח לא יכול להתקיים בלעדיהם, אפשר להחזיק בית בלי ברד. אבל מי שאוהב את השואו שמלווה את הכנת הברד, ואת האווירה שנוצרת מסביב למשקאות – זה מוצר שייתן תמורה לכסף.
בכל פעם שאני מנסה משקה חדש, אני מכין הרבה יותר ממה שנדרש, ואז קופץ להביא לשכנים כוס. אווירת השמחה בחדר המדרגות שווה את זה. והכי שווה זה כשהילד מוכן לאכול גם מנות שהוא פחות אוהב, רק כדי לזכות בברד שלו.