בשל "הידרדרות בסטנדרטים של הממשל": פיץ' הורידה את דירוג האשראי של ארה"ב

חברת פיץ' הורידה את דירוג האשראי של ארצות הברית מהרמה העליונה של AAA לרמה נמוכה יותר של AA+. תגובות רבות עלו בעקבות ההודעה, אשר קראו להחלטה "מוזרה" ו"אבסורדית"

מעריב אונליין - לוגו צילום: מעריב אונליין
ביידן
ביידן | צילום: רויטרס
2
גלריה

שרת האוצר האמריקאית ג'נט ילן כינתה את הורדת הדירוג "שרירותית". היא התבססה על "נתונים מיושנים" מהתקופה 2018 עד 2020, הוסיפה השרה.

כידוע, משקיעים משתמשים בדירוג האשראי כמדד לשיפוט עד כמה מסוכן להלוות כסף לממשלה. בעבר, בעקבות גודלה ויציבותה היחסית של הכלכלה בארה"ב, המדינה נחשבה בדרך כלל להשקעה בטוחה.

ביוני האחרון הצליחה הממשלה להרים את תקרת החוב ל-31.4 טריליון דולרים, זאת לאחר קרב פוליטי ממושך, שאיים לדחוף את המדינה להפר את חובותיה. כשהקונגרס יחזור מפגרת הקיץ, המחוקקים צפויים לעבוד כדי להגיע להסכמה על התקציב של השנה הבאה לפני סוף ספטמבר כדי למנוע השבתה של הממשלה.

ג'נט ילן
ג'נט ילן | צילום: Shawn Thew/Pool via REUTERS
פגישת ביידן והרצוג בבית הלבן | צילום: רויטרס

הכלכלן, זוכה פרס הנובל, פול קרוגמן אמר כי "החדשות הכלכליות הגדולות ביותר בשנה האחרונה היו ההצלחה המדהימה של אמריקה להוריד את האינפלציה ללא מיתון".

תגיות:
ארצות הברית
/
דירוג אשראי
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף