"השפעה הרסנית על עבודתנו": רשת האוניברסיטאות על סף קריסה כלכלית

"השפעה הרסנית על עבודתנו": ראש מערכת האוניברסיטאות במרילנד פונה במצוקה לחברי הפרלמנט לאחר שהמוסדות איבדו 120 מיליון דולר במענקים ואוניברסיטת קופין סטייט סובלת מקיצוץ של 11% בתקציב המדיני

מעריב אונליין - לוגו צילום: מעריב אונליין
פיטורים ממקום עבודה
פיטורים ממקום עבודה | צילום: אינגאימג
3
גלריה

פרמן מתאר את המצב כ"השפעה הרסנית" על יכולת המוסדות להמשיך בעבודתם האקדמית ולספק את השירותים הנדרשים לסטודנטים ולקהילה. המשבר אינו מוגבל לאובדן מענקים פדרליים בלבד, אלא מתפשט גם לתקציבים המדינתיים הבסיסיים של המוסדות. אוניברסיטת קופין סטייט, למשל, חווה קיצוץ דרמטי של 11% בתקציבה המדינתי במהלך השנים השלוש האחרונות, כפי שמדווח נשיא האוניברסיטה אנתוני ג'נקינס.

הפקולטה למשפטים של אוניברסיטת הארוורד, ארכיון
הפקולטה למשפטים של אוניברסיטת הארוורד, ארכיון | צילום: Chensiyuan

מצב זה מעמיד את האוניברסיטאות במרילנד בפני צמצום משמעותי בתוכניות אקדמיות, פיטורי עובדים אקדמיים וירידה באיכות החינוך הגבוה. חבר הפרלמנט בן בארנס, יושב ראש ועדת התקציבים, הודה בחומרת המצב והבטיח כי הנושא יעמוד בראש סדר העדיפויות במושב הקרוב, תוך הכרה בצורך הדחוף לחזרה למימון מלא של נוסחאות ההשכלה הגבוהה במדינה.

דונלד טראמפ חותם על צו נשיאותי ביומו הראשון בחדר הסגלגל
דונלד טראמפ חותם על צו נשיאותי ביומו הראשון בחדר הסגלגל | צילום: רויטרס

בנוסף, המשרד הודיע כי שלח הודעות אזהרה לפני פעולות אכיפה - אם האוניברסיטאות לא ימלאו את חובותיהן להגן על סטודנטים יהודים בקמפוס. 60 האוניברסיטאות שנמצאות תחת חקירה כוללות מוסדות יוקרתיים דוגמת הרווארד, אוניברסיטת ייל, אוניברסיטת קולומביה ופרינסטון, לצד אוניברסיטאות ציבוריות גדולות כמו אוניברסיטת מישיגן ואוניברסיטת וירג’יניה. החקירה מקיפה מוסדות מכל רחבי ארה"ב.

תגיות:
פיטורים
/
מרילנד
/
אוניברסיטת מיזורי
/
משבר כלכלי
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף