מכה קשה לאילון מאסק: טסלה מאבדת את פסגת שוק הרכבים החשמליים

בסיכום 2025 נראה כי היריבה הסינית של טסלה, BYD, עוקפת אותה גם במכירות כלי הרכב, זאת לנוכח שטף של רכבים חשמליים במחירים נוחים יותר מצד יריבות סיניות ומערביות

מעריב אונליין - לוגו צילום: מעריב אונליין
אולם טסלה
אולם טסלה | צילום: יח"צ
2
גלריה

טסלה איבדה את הכתר כיצרנית הרכבים החשמליים הגדולה בעולם בשנת 2025, לאחר שהיריבה הסינית BYD עקפה אותה, לאחר שנה שנייה של ירידה במכירות רכבים.

אילון מאסק
אילון מאסק | צילום: רויטרס

טסלה מסרה ביום שישי כי סיפקה 418,227 כלי רכב ברבעון האחרון של 2025, כשמדובר בירידה של 16 אחוזים לעומת התקופה המקבילה אשתקד ומתחת לציפיות השוק ל-423,000 כלי רכב.

בנוסף, מוקדם יותר השבוע, טסלה נקטה בצעד יוצא דופן של פרסום תחזיות אנליסטים לגבי האספקות השנתיות שלה לפני ההכרזה הרשמית, במה שנראה כניסיון לנהל את ציפיות השוק. החברה ניסתה להצעיר את המכירות עם גרסה מחודשת של דגם הדגל שלה, דגם Y, וכן גרסה זולה ופשוטה יותר. אך ההתאוששות לא הייתה חזקה כפי שקיוו, לנוכח שטף של רכבים חשמליים במחירים נוחים יותר מצד יריבות סיניות ומערביות.

כך, בעוד טסלה מתקשה לשחזר את מכירותיה באירופה, BYD הגדילה במהירות את נתח השוק שלה ברחבי היבשת עם סדרה של רכבים חשמליים חדשים במחירים נוחים. הקבוצה הסינית תתחיל גם לייצר באופן מקומי באמצעות מפעל חדש בהונגריה, שכן היא מתמודדת עם לחץ מבית עקב דיכוי בייג'ינג בתחרות מחירים אגרסיבית.

תגיות:
אילון מאסק
/
טסלה
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף