הסכם הסחר בין הודו לארה"ב: הבעיות צפות - ונרנדרה מודי נתון בסערה פוליטית

הסכם הסחר של נשיא ארה"ב טראמפ וראש ממשלת הודו, נרנדרה מודי, שנועד להפחית את המכסים על סחורות הודיות המיוצאות לארה"ב ניצב בפני ביקורת גוברת מצד חקלאים, תעשיינים ומפלגות האופוזיציה בהודו

אלי לאון צילום: פרטי
דונלד טראמפ, נרנדרה מודי
דונלד טראמפ, נרנדרה מודי | צילום: רויטרס
3
גלריה

עם זאת, חילוקי דעות משמעותיים צפו לאחר פרסום דף מידע של הבית הלבן ביום שני האחרון. המסמך האמריקאי קבע כי המכסים הופחתו "כהכרה בהתחייבותה של הודו להפסיק לרכוש נפט מהפדרציה הרוסית". זאת בניגוד להצהרה המשותפת שפורסמה ימים ספורים קודם לכן, שבה לא הוזכרה רוסיה כלל.

ראש ממשלת הודו נרנדרה מודי
ראש ממשלת הודו נרנדרה מודי | צילום: רויטרס

שריו של מודי נמנעו מלהשיב לשאלות בנושא, המאיים על מדיניות הנייטרליות המסורתית של הודו ועל קשריה הביטחוניים עם מוסקבה. בנוסף, הבית הלבן עדכן את נוסח המסמך כך שהתחייבותה של הודו לרכישות ב-500 מיליארד דולר שונתה מ"מחויבות" ל"כוונה".

האופוזיציה בפרלמנט ההודי תקפה את ההסכם וכינתה אותו "כניעה מוחלטת" של האינטרסים הלאומיים. גם בתעשיית הטקסטיל נרשמה דאגה, לאחר שממשל הנשיא טראמפ חתם על הסכם מקביל עם בנגלדש, שעלול להעניק לה יתרון תחרותי על פני היצואנים ההודים. מנגד, במגזר העסקי נרשמה תמיכה מסוימת; הבורסה ההודית עלתה ב-3% והרופי התחזק.

מכלית נפט רוסית
מכלית נפט רוסית | צילום: רויטרס
תגיות:
רוסיה
/
נפט
/
הודו
/
מכס
/
נרנדרה מודי
/
דונלד טראמפ
/
ארה"ב
/
הסכם סחר
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף