לצד הדיפלומטיה, בטהרן פועלים בקצב גבוה במיוחד בשטח: בימים האחרונים נרשמה האצה משמעותית בהעמסת נפט על מכליות, מהלך שעשוי להעיד על ניסיון להוציא כמה שיותר סחורה מהמדינה לפני כל הסלמה אפשרית. עבור איראן, כל עימות צבאי או חסימה ימית עלולים לפגוע קשות בהכנסותיה - ולכן ההיגיון הכלכלי ברור: למקסם יצוא כל עוד ניתן.
אם עימות אכן יתפתח, איראן עלולה להגיב בשיבוש התנועה במצר הורמוז - מעבר אסטרטגי דרכו עובר כרבע מהנפט הימי בעולם, לצד מכליות גז טבעי נוזלי. חסימה או פגיעה בתנועת הספנות שם עשויה לטלטל את השווקים הגלובליים.
ביום חמישי צפויות ארה"ב ואיראן לחדש את השיחות בז'נבה, לקראת פגישה נוספת של ברית OPEC+ בסוף השבוע, שם צפויות להידון העלאות תפוקה מתונות. השוק, בינתיים, נע בין תקווה להסכם גרעין חדש לבין חשש מעימות אזורי. אך בשטח - הקצב שבו איראן מעמיסה מכליות מדבר בעד עצמו: טהרן מתכוננת לכל תרחיש.