אפקט הפרפר של המלחמה באיראן: סטארמר שם 50 מיליון על השולחן

בריטניה מאשרת חבילת סיוע של 50 מיליון ליש"ט למשקי בית במצוקה בעקבות מלחמת איראן, במטרה למנוע עליית מחירים חדה. שר האנרגיה מבטיח לפעול למניעת עלייה בחשבונות הגז והחשמל בקיץ הקרוב

מעריב אונליין צילום: מעריב אונליין
התקיפה האמריקאית באי ח'ארג באיראן | צילום: רשתות חברתיות, שימוש לפי סעיף 27 א'

הסיוע בסך 50 מיליון ליש"ט, שאושר על ידי גורמים ממשלתיים, יופנה לכ-1 מיליון משקי בית בעיקר באזורים כפריים בצפון אירלנד, אשר תלויים בשמן חימום - תחום נישתי שבו כבר חלה עלייה חדה בחשבונות.

מיכלית נפט באזור מצרי הורמוז
מיכלית נפט באזור מצרי הורמוז | צילום: REUTERS/Hamad I Mohammed/File Photo

ביום ראשון אמר מיליבנד כי בריטניה "עובדת באופן אינטנסיבי" עם בעלי ברית במטרה לפתוח מחדש את מיצרי הורמוז, שהסגירה פגעה באספקת הנפט הגלובלית, והתחייב לנקוט בפעולות על מנת למנוע את עליית מחירי הגז לבית כשהרשות המפקחת על האנרגיה בבריטניה, Ofgem, תעדכן את תקרת המחירים הרבעונית שלה בחודש יולי.

ממשלות ברחבי העולם נאבקות להיערך להשפעות הכלכליות של ההתקפות האמריקאיות-ישראליות על איראן, שהובילו לצמצום בתפוקת דלקי מאובנים במפרץ וגרמו לחשש מעלייה באינפלציה, כך דווח בפייננשל טיימס.

מיליבנד טוען כי המלחמה במזרח התיכון מחייבת את המדיניות המהירה להוצאה של אנרגיה מתחדשת ואנרגיה גרעינית, במטרה לשפר את אבטחת האנרגיה ולצמצם פליטות פחמן. "אם יש דבר אחד שלמדנו מהמשבר הזה, הוא שאנחנו לא יכולים להמשיך להימצא על רכבת ההרים של דלקי מאובנים", אמר.

שרת האוצר רייצ'ל ריבס מציגה את הצעת התקציב
שרת האוצר רייצ'ל ריבס מציגה את הצעת התקציב | צילום: רויטרס

עוד הוסיף מיליבנד כי פאנלים סולאריים ניידים, שעלו בדרך כלל מאות פאונדים, יאושרו לשימוש בבתים בבריטניה כחלק מהמאמץ להאיץ את השימוש באנרגיה מקומית. סקר בטיחות מצא כי פאנלים אלו, שהם קטנים דיים בכדי למקם אותם על מרפסת או בגינה, תואמים את תקני החשמל הבריטיים, ולכן מכירתם צפויה להתחיל בתוך חודשים ספורים. המדיניות הזו מקבילה לתוכנית גרמנית בה הותקנו כבר 1 מיליון פאנלים כאלו תוך שלוש שנים.

מיליבנד אף הכריז כי מכרז הסובסידיות לאנרגיה מתחדשת יוקדם ליולי, ורמז כי ייתכן שהממשלה תבטל את העלאת המס המתוכננת על דלקים בספטמבר אם מלחמת איראן תימשך. "אנחנו נעמוד לצד האנשים בזמן המשבר הזה", אמר מיליבנד.

מיליבנד הדגיש כי שחרור ייצור נוסף של נפט וגז מהים הצפוני לא ישנה את מחיר הדלקים, משום שהמחירים נקבעים בשווקים הבינלאומיים, והוסיף: "אנחנו לא קובעים את המחיר, אנחנו מקבלים אותו".

קיר סטארמר
קיר סטארמר | צילום: רויטרס

בנוסף לכך, ממשלת בריטניה הודיעה ביום ראשון על שינוי במערכת התכנון, שמטרתו להאיץ את תהליכי הקמת תחנות כוח גרעיניות, וזה כולל פרויקטים של אנרגיה מתחדשת ותשתיות אחרות. השינויים הללו, שנובעים מהסקירה של פינגלטון, יאפשרו למפתחים להימנע מהערכות השפעה סביבתיות כבדות, ויאפשרו להם לקבל פיצוי במקרים של עתירות משפטיות. עם זאת, הם יחלישו את ההגנות על פארקים לאומיים והמינים המקומיים.

תגיות:
בריטניה
/
איראן
/
נפט
/
אנרגיה
/
דונלד טראמפ
/
קיר סטארמר
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף