במוקד הפגיעה ניצבות מדינות המזרח התיכון ואסיה, שסופגות את ההשפעה הישירה ביותר של העימות. באיראן נרשם זינוק של 150% במחירי האורז והשמן, לצד מחסור במוצרי יסוד, לפי IFPRI. בלבנון דווחה אינפלציית מזון של 80%, על רקע תלות כמעט מוחלטת בייבוא ימי, כך לפי עדכון של הבנק העולמי. בתימן נרשמה עלייה של 45% במחירי הקמח והסוכר, לפי FAO. גם בסעודיה ובאיחוד האמירויות הורגשה הפגיעה, עם התייקרות של 40% במחירי ירקות ופירות מיובאים, לפי נתוני המרכז הסטטיסטי של מדינות המפרץ.
בדרום אסיה ניכרת השפעה חדה נוספת. בהודו דווח על מחסור בדשני אוריאה ועל זינוק של 25% במחירי האורז, לפי משרד החקלאות ההודי. בפקיסטן משבר האנרגיה תורגם לעלייה של 35% במחירי הקמח, כך לפי דוח אזורי של תוכנית המזון העולמית.
גם במזרח אסיה ובמדינות האוקיינוס השקט מורגשת ההשפעה, בעיקר במדינות התלויות בייבוא מזון ואנרגיה. בסין דווח על עלייה של 15% במחירי הבשר והתירס, בין היתר בשל התייקרות מספוא מיובא, לפי הלשכה הלאומית לסטטיסטיקה של סין ו-FAO. ביפן ובדרום קוריאה נרשמה עלייה של 12% עד 18% במחירי המזון המעובד והמיובא, על רקע עלויות שינוע ימי גבוהות יותר במסלולים העוקפים את אזור המפרץ, לפי עדכון של הבנק העולמי. באינדונזיה ובפיליפינים נרשם זינוק של 22% במחירי האורז, בעקבות מחסור בדשנים ושיבושי אספקה, לפי מערכת המידע לביטחון מזון של ASEAN.
עלייה של 180% במחירי הדשן בישראל; עלייה של 4.3% במחירי החיטה בארצות הברית
ההשפעה הגלובלית ניכרת גם באירופה ובאמריקה. בישראל דווח על עלייה של 180% במחירי הדשן, לצד התייקרות של 15% במוצרי חלב וביצים, לפי משרד החקלאות ומשרד הכלכלה. בגרמניה ובצרפת נרשמה עלייה של 10% עד 12% במחירי המזון המעובד והבשר, לפי נתוני יורוסטאט. בבריטניה פורסמה תחזית לאינפלציית מזון של 10%, בעיקר בשל עלויות שינוע, לפי ה-ONS. בארצות הברית נרשמה עלייה של 4.3% במחירי החיטה והדלק להפצה, לפי ה-USDA.
באירופה נרשמות השפעות נוספות מעבר לגרמניה וצרפת. באיטליה ובספרד דווחה התייקרות של 14% בירקות ופירות, על רקע עלויות השקיה ושינוע, לפי יורוסטאט ו-FAO. בפולין ובמדינות הבלטיות נרשמה עלייה של 11% במחירי הלחם ומוצרי המאפה, לפי פורטל הנתונים החקלאיים של הנציבות האירופית.
ברוסיה, אף שמדובר ביצואנית מזון, עלו המחירים הפנימיים ב-15% בשל סנקציות וקשיי לוגיסטיקה, לפי Rosstat והבנק העולמי. גם באוסטרליה נרשמה עלייה של 7% במחירי המזון הטרי, אף שהיא יצואנית חיטה, בשל התייקרות הדלק והאריזה, לפי הלשכה האוסטרלית לסטטיסטיקה.
יותר מ-30 מיליון בני אדם מוגדרים כסובלים מרעב חריף בניגריה; אינפלציית המזון חצתה את רף ה-100% בארגנטינה
גם בדרום אמריקה מסתמן לחץ כבד על מחירי המזון. בברזיל פגע המחסור בדשנים בגידולי התירס, והביא לעלייה של 20% במחיר, לפי תחזית היבולים של CONAB. בארגנטינה אינפלציית המזון חצתה את רף ה-100%, על רקע שילוב בין משבר כלכלי פנימי לעליית מחירי התשומות החקלאיות, לפי INDEC ו-IMF. במקסיקו דווחה עלייה של 9% במחירי הטורטייה והתירס, לפי שירות המחקר הכלכלי של משרד החקלאות האמריקאי. בפרו ובקולומביה הוביל מחסור בדשני חנקן לירידה של 15% בתפוקת היבולים המקומית, לפי IFPRI.
באפריקה התמונה חריפה במיוחד, בעיקר על רקע חוסר ביטחון תזונתי מתמשך. בניגריה יותר מ-30 מיליון בני אדם מוגדרים כסובלים מרעב חריף, ובמקביל נרשמה עלייה של 30% במחירי המזון, לפי תחזית ביטחון המזון של תוכנית המזון העולמית. באתיופיה, השילוב בין בצורת לעליית מחירי ההובלה הוביל להתייקרות של 28%, לפי FAO. בקונגו הדמוקרטית דווח על עליות במחירי הקסאווה והדגנים המיובאים, לפי עדכון של הבנק העולמי לאפריקה שמדרום לסהרה.