הנתונים המדאיגים מציבים אתגרים משמעותיים בפני הפדרל ריזרב במאבקו באינפלציה, ומגבירים את המכשולים הפוליטיים עבור הבית הלבן. מדובר בנתון האינפלציה הראשון שלוכד באופן רשמי את ההשפעות הכלכליות של המלחמה מול איראן. הזינוק במחירי הדלק צפוי להכביד משמעותית על התקציב של משקי בית רבים ממעמד ההכנסה הנמוך והבינוני, ולשחוק את הכנסתם כך שיתקשו לממן צרכים בסיסיים אחרים כמו מזון ושכר דירה. המתיחות הגיאופוליטית ממשיכה לתת את אותותיה על השווקים; למרות הפסקת אש שברירית בת שבועיים, סוכנות AP מציינת כי מעט מאוד השתנה במצר הורמוז, צוואר הבקבוק האסטרטגי והרגיש שדרכו עוברים בשגרה מיליוני חביות נפט מדי יום בדרכן לשוקי העולם.
עם זאת, נראה כי ההשפעה הכלכלית טרם חלחלה לכלל המשק. כאשר מוציאים מהחישוב את קטגוריות המזון והאנרגיה התנודתיות, מדד המחירים הבסיסי (אינפלציית הליבה) רשם עלייה של 2.6% בחודש מרץ לעומת השנה שעברה, התייקרות קלה בלבד מ-2.5% בפברואר. בחודש שעבר, מחירי הליבה עלו ב-0.2% מתון, נתון המצביע על כך שהתייקרות הדלק עדיין לא התפשטה ברובה לקטגוריות רבות אחרות.
השאלה הגדולה שנותרה פתוחה כעת היא עד כמה יימשך זעזוע מחירי הנפט והגז, והאם הוא יוביל לגל אינפלציוני רחב וארוך טווח, בדומה למה שהתרחש באביב 2022 בעקבות הפלישה הרוסית לאוקראינה. נכון לעכשיו, כלכלנים בארה"ב מעריכים כי לא סביר שהמדינה תחווה שוב עליית מחירים גורפת בדומה לזו שנראתה לפני מספר שנים, אז חצתה האינפלציה את רף ה-9%.