אפילו טורקיה בפנים: ארה"ב הפכה למדינה המבוקשת ביותר אחרי המלחמה עם איראן

תעשיית הנפט האמריקאית ניצלה את ההזדמנות מהמלחמה עם איראן - ולראשונה מאז מלחמת העולם השנייה כמעט שברה שיא בנפט. מדינות רבות מכל העולם רוכשות נפט מארה"ב, חלקן בפעם הראשונה

אלי לאון צילום: פרטי
עקבו אחרינו
עתודות נפט
עתודות נפט | צילום: רויטרס
2
גלריה
ספינה הנושאת גז שעברה את מצר הורמוז והגיעה להודו
ספינה הנושאת גז שעברה את מצר הורמוז והגיעה להודו | צילום: רויטרס

הנתונים הסטטיסטיים ממחישים את גודל האירוע. פער הייבוא נטו של נפט גולמי, כלומר ההפרש בין ייבוא לייצוא, צנח ל-66 אלף חביות ביום בלבד בשבוע שעבר. זהו הנתון הנמוך ביותר שנרשם אי פעם מאז תחילת המדידה השבועית בשנת 2001. במקביל, הייצוא האמריקאי זינק ל-5.2 מיליון חביות ביום. ברמה השנתית, הפעם האחרונה שבה ארצות הברית הייתה יצואנית נפט נטו הייתה בשנת 1943.

הקונים המובילים כיום כוללים את הולנד, יפן, צרפת, גרמניה וקוריאה הדרומית. אפילו מדינות כמו יוון רכשו בחודשים האחרונים נפט אמריקאי בפעם הראשונה, וספינה הנושאת חצי מיליון חביות עושה בימים אלה את דרכה לטורקיה. על פי הדיווח ברויטרס, כ-47% מהייצוא האמריקאי הופנה בשבוע שעבר לאירופה ו-37% לאסיה. הפער במחירים, ובייחוד הפרמיה הגבוהה של נפט מסוג ברנט לעומת ה-WTI האמריקאי שהגיעה ליותר מ-20 דולר לחבית, הפך את הנפט האמריקאי לאטרקטיבי במיוחד עבור השוק העולמי.

תגיות:
ארצות הברית
/
איראן
/
נפט
/
מצר הורמוז
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף