הכלכלה העולמית בדרך להתרסקות? אחד האנשים העשירים בתבל מזהיר מתרחיש הקיצון

מנכ"ל תאגיד LVMH, ברנאר ארנו, מזהיר כי המלחמה במזרח התיכון עלולה להסלים לקטסטרופה עולמית. הפגיעה כבר מורגשת במכירות LVMH, והמשך הלחימה עלול להעמיק את המשבר הכלכלי

לוגו מעריב צילום: מעריב אונליין
עקבו אחרינו
ברנאר ארנו, מנכ"ל תאגיד היוקרה LVMH
ברנאר ארנו, מנכ"ל תאגיד היוקרה LVMH | צילום: רויטרס
3
גלריה
ברנאר ארנו, מנכ''ל תאגיד היוקרה LVMH
ברנאר ארנו, מנכ''ל תאגיד היוקרה LVMH | צילום: רויטרס

ארנו הבהיר כי LVMH עשויה לחזור לצמיחה בכלל תחומי הפעילות - מאופנה ותיקים ועד מלונאות ומשקאות יוקרה - אך זאת רק אם הלחימה לא תימשך לאורך זמן. "אחרת נצטרך להתמודד עם משבר", אמר, והזהיר כי התרחיש עלול להידרדר ל"קטסטרופה עולמית עם השלכות כלכליות שליליות חמורות מאוד".

החברה אף ציינה כי המלחמה גרעה נקודת אחוז שלמה מקצב הצמיחה, על רקע ירידה בצריכה העולמית והחשש הגובר בקרב לקוחות. העימות בין ארצות הברית לאיראן, המתמקד בין היתר במצר הורמוז - אחד מנתיבי הסחר והאנרגיה החשובים בעולם - יוצר שיבושים משמעותיים בשרשראות האספקה ובשווקים הפיננסיים.

ברנאר ארנו, מנכ''ל תאגיד היוקרה LVMH
ברנאר ארנו, מנכ''ל תאגיד היוקרה LVMH | צילום: רויטרס

החשש המרכזי הוא כי המשך ההסלמה יוביל לירידה נוספת בהוצאות הצרכנים ברחבי העולם, במיוחד במגזרי פרימיום התלויים בביטחון כלכלי וביציבות גלובלית.

לפי ארנו, התרחיש האופטימי עדיין אפשרי - אך תלוי בגורם אחד מרכזי: סיום מהיר של הלחימה. כל עיכוב נוסף, לדבריו, עלול להעמיק את המשבר ולגרור את הכלכלה העולמית לתקופה של אי־ודאות חריפה. "מי יכול לדעת איך זה ייגמר?" סיכם - והותיר את השווקים עם סימן שאלה גדול.

תגיות:
כלכלה
/
LVMH
/
מכירות
/
שאגת הארי
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף