הבנק השווייצרי בהמלצה מפתיעה למשקיעים: איטליה וספרד בפנים, גרמניה וצרפת בחוץ

במצב הנוכחי, ההעדפה של הבנק עוברת ממדינות הליבה הגדולות לשווקים שבהם מנועי הרווח ברורים יותר, גם אם הם נחשבו בעבר לשוליים יותר במפת ההשקעות האירופית

אריאל פייגלין צילום: אבשלום ששוני
עקבו אחרינו
בנק יוליוס בר בשוויץ
בנק יוליוס בר בשוויץ | צילום: רויטרס
3
גלריה

ההחלטה מגיעה בזמן שעונת הדוחות לרבעון הראשון עדיין בעיצומה, ועל רקע המשך המגעים להסכם שלום עם איראן. לדברי ננאד דיניץ', ממחלקת אסטרטגיית המניות ביוליוס בר, ההעדפה החדשה נובעת מהסטת החשיפה לשווקים מחזוריים ולחברות שנהנות מהשקעות הון, בעיקר בנקים וחברות תשתיות הקשורות לחשמול.

עלייה דרמטית בצורך לחשמל
עלייה דרמטית בצורך לחשמל | צילום: ללא קרדיט

באיטליה ובספרד מזהים בבנק מומנטום חיובי במיוחד בסקטור הבנקאות, המהווה כמעט מחצית ממשקל המדדים בכל אחת מהמדינות. הבנקים במדינות אלה נהנים מעדכוני המלצות חיוביים, משיפור ביעילות התפעולית ומיכולת להציג תשואה גבוהה יותר על ההון. ביוליוס בר מציינים כי מגמות האשראי נותרות חיוביות, בין היתר בזכות חיתום שמרני והפרשות זהירות שנבנו במערכת הבנקאית האירופית בעשור האחרון.

לצד הבנקים, גם חברות התשתיות מחזקות את ההעדפה לאיטליה ולספרד. הסקטור נחשב דפנסיבי יחסית, אך נהנה כיום גם ממנוע צמיחה ברור: העלייה בביקוש לחשמל, בין היתר בשל התרחבות מרכזי הנתונים, תשתיות בינה מלאכותית, אנרגיות מתחדשות והשקעות בחשמול רשתות. ספרד, לפי הבנק, נותרת אטרקטיבית להשקעות במרכזי נתונים עתירי צריכת חשמל, שכן היא הפכה לאחד משוקי החשמל הזולים באירופה, בזכות חדירה גבוהה של אנרגיות מתחדשות.

מנגד, גרמניה הורדה לניטרלי לאחר שההתלהבות הראשונית מהרחבת המדיניות הפיסקאלית התמתנה. ביוליוס בר מעריכים כי התמריצים בגרמניה עדיין עשויים לתמוך בשוק בטווח הארוך, אך בטווח הקצר ההשפעה על הרווחים איטית מהצפוי. בנוסף, העלייה בהוצאות הביטחון באירופה הייתה מתונה מהתחזיות ואינה מספיקה, בשלב זה, כדי לפצות על חולשה בענפים אחרים בתעשייה.

מפת אירופה
מפת אירופה | צילום: רויטרס

צרפת ספגה הורדת המלצה חדה יותר, למשקל חסר. בבנק מצביעים על חשיפה גבוהה של השוק הצרפתי לענפי הצריכה, ובעיקר למוצרי היוקרה, הסובלים מביקוש גלובלי חלש יותר ומעדכוני רווח שליליים. לכך מצטרפת פרמיית סיכון פוליטית גבוהה יותר, על רקע ממשלת מיעוט שמתקשה לקדם יציבות פיסקאלית. הגירעון התקציבי בצרפת, העומד על כ-5% מהתוצר, נותר מהגבוהים בגוש האירו, וביוליוס בר מעריכים כי היכולת של הממשלה להתכנס ליעד של 3% עדיין מוגבלת.

במצב כזה, ההעדפה של הבנק עוברת ממדינות הליבה הגדולות לשווקים שבהם מנועי הרווח ברורים יותר, גם אם הם נחשבו בעבר לשוליים יותר במפת ההשקעות האירופית.

תגיות:
בורסה
/
השקעות
/
מסחר בבורסה
/
יוליוס בר
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף