ה"מפלצת" הקטארית מסתובבת במעגלים - ודוחא ממשיכה להפסיד מיליארדים

"רשידה", ספינת גז קטארית, מסתובבת במעגלים במפרץ, מאז המלחמה מול איראן, בעוד הנסיכות מתקשה להתאושש מהשיתוק בענף האנרגיה לאחר פגיעה במתקני הנזלה וחסימת מיצר הורמוז

אלי לאון צילום: פרטי
עקבו אחרינו
קטאר: נזק נרחב לאחד ממתקני ייצור הגז הטבעי הנוזלי | צילום: רשתות ערביות

ספינת הענק "רשידה", העמוסה בגז טבעי נוזלי, משייטת במעגלים במפרץ הפרסי כבר למעלה מחודשיים. עבור תושבי קטאר, המעקב אחר הספינה התקועה הפך לבדיחה מרירה, אך היא מסמלת את השיתוק המוחלט שאוחז באספקת האנרגיה העולמית, משבר שעולה לקטאר במיליארדי דולרים של אובדן הכנסות.

''ראס לאפן'', מרכז ייצור הגז של קטאר
''ראס לאפן'', מרכז ייצור הגז של קטאר | צילום: רויטרס

מעבר לנזק התשתיתי הפיזי, קיים משבר לוגיסטי חריף. כ-1,600 כלי שיט לכודים כיום סמוך למצר הורמוז. ב"ניו יורק טיימס" מציינים כי איראן ככל הנראה מילכדה את הנתיב הימי בחומרי נפץ תת-ימיים. כתוצאה מכך, חברות ספנות בינלאומיות חוששות לסכן את הצוותים שלהן, וחברות הביטוח מסרבות להעניק כיסוי להפלגות באזור הקונפליקט. צוותים מרחבי העולם, ובראשם מהפיליפינים, כבר קיבלו הוראה שלא להתקרב לאזור הלחימה.

מתקפה איראנית בקטאר
מתקפה איראנית בקטאר | צילום: רויטרס

כל עוד אין אוניות שייקחו את הסחורה, קטאר אינה יכולה לחדש את הייצור מחשש שמיכלי האחסון יעלו על גדותיהם, מה שעלול לגרום לנזק תמידי למערכת. המשבר הנוכחי מוביל לבחינה מחודשת של מפת האנרגיה במזרח התיכון, כשהצעות לבניית צינורות עוקפי מצר הורמוז לים האדום או לים הערבי צוברות תאוצה מחדש, למרות הסיכונים הגיאופוליטיים הכרוכים בהן. בינתיים, "רשידה" תמשיך להסתובב במעגלים, ומנוע הצמיחה הקטארי ימשיך להעלות חלודה.

תגיות:
איראן
/
קטאר
/
אנרגיה
/
גז
/
מצר הורמוז
/
המלחמה עם איראן
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף