המלחמה מול איראן: טלטלה בשווקים - הדולר שוב משתולל מול השקל

ברקע החלטת איראן לתקוף את ישראל אתמול ולהיכנס למה שנראה כמו סבב לחימה נוסף, השוק כבר החל להראות סימני פאניקה והמחירים משתוללים. הדולר נסחר ב-2.98 שקל והנפט הגולמי מגיע ל-95 דולרים לחבית

לוגו מעריב צילום: מעריב אונליין
עקבו אחרינו
תיעוד תקיפת המפעל הפטרוכימי באיראן, תקיפה באיראן | צילום: רשתות חברתיות באיראן

לאחר שנחלש לרמה היסטורית של 2.8 שקל, הדולר כעת מתחזק מול המטבע הישראלי והיום (שני), לאחר קפיצה משמעותית שנבעה מהעימות המחודש מול איראן, הוא כבר נסחר ברמה של 2.98 שקל. בנוסף, השלכות המלחמה מול איראן מתבטעות באופן ישיר במחיר הנפט, שגם הוא מזנק לאור התקיפה האיראנית.

נפט מסוג WTI ומסוג ברנט מזנקים בכ-4.5% וכעת נסחרים ברמה של 94 ו-97 דולר (בהתאמה). בנוסף מחירן של המתכות היקרות מוסיף לעלות, כפי שקרה בכל פעם שהייתה הסלמה ביטחונית משמעותית באזור, ובמיוחד כאשר העימות מול איראן הגיע לשיא.

מצר הורמוז: מכלית נפט עוגנת בנמל פוג'יירה שבאיחוד האמירויות הערביות -
מצר הורמוז: מכלית נפט עוגנת בנמל פוג'יירה שבאיחוד האמירויות הערביות - | צילום: רויטרס

מספר דקות לאחר מכן אמד דובר צה"ל כי בתום הערכת מצב, פיקוד העורף הפיץ הנחייה כי ניתן לצאת מהמרחב המוגן. "יש להמשיך ולהישמע להנחיות פיקוד העורף", נמסר.

משעות הבוקר נשמעו מספר אזעקות, כאשר הראשונה בהן בעקבות ירי של החות'ים מתימן, ולאחריה אזעקות נוספות בעקבות רצף שיגורים מאיראן, אשר נשמעו באזור הבקעה, ירושלים, גוש דן, באר שבע והסביבה וחלקים מיו"ש. זמן קצר לאחר הירי הראשון מאיראן, נשמע סבב נוסף של אזעקות באזור באר שבע והסביבה.

תגיות:
שער הדולר
/
מחיר הנפט
/
משבר כלכלי
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף