פיבודי היא פרופסור בעלת קביעות שמלמדת בקמפוס בוונקובר מאז 1996. היא אמרה שהאוניברסיטה ספגה קיצוצים בעבר, כולל קיצוץ תקציבי של 10% רק בשנה שעברה, אך עד כה נמנעה מפיטורים.
"הפעם האוניברסיטה מבקשת קיצוצים מאוד עמוקים, אמרה פיבודי. "אין דרך אחרת לעמוד ב-15% מאשר לפטר עובדים".
WSU היא מערכת האוניברסיטאות הציבורית השנייה בגודלה במדינה, עם יותר מ-25,000 סטודנטים שנרשמו בשנת 2025. קמפוס ונקובר הוא הקמפוס הפיזי השני בגודלו במוסד, עם כ-2,700 סטודנטים.
WSU מתמודדת עם שורה של קשיים כלכליים, כמו גם מכללות ואוניברסיטאות באורגון וברחבי המדינה.
הקשיים התקציביים של מדינת וושינגטון נובעים בעיקר מירידה במימון המדינה, הפסדים צפויים במענקי מחקר פדרליים, ירידה בהרשמה לסטודנטים ועלויות כוח אדם גבוהות.
מנהלי האוניברסיטה הודו ביום שני האחרון שהקיצוצים הקרובים גורמים למתח בקרב קהילת הקמפוס.
המנהלים ניסו גם להבהיר מדוע קמפוס ונקובר מקבל קיצוץ לא פרופורציונלי בהשוואה לקמפוסים ומכללות אחרות של האוניברסיטה.
"כשמסתכלים על הקמפוסים של ונקובר, טרי-סיטיז ואוורט, ונקובר מקבלת מימון מדינתי גבוה משמעותית לכל סטודנט - כ-2,500 דולר נוספים לכל אחד", הסביר סינוט לסגל בשבוע שעבר. "אז אני חושב שהוועדה השתמשה במדד הזה כסימן לכך שוונקובר יכולה לעמוד בקיצוץ תקציבי גדול יותר".
גם סינוט וגם היינס אמרו שהקיצוצים התקציביים שאושרו נועדו למזער השפעות על סטודנטים, מקומות עבודה ומחקר בקמפוס. הם אמרו שלא יאמצו גישה של "לעשות יותר עם פחות" בשנת הכספים הקרובה.
אך ההצהרות הללו לא עושות הרבה כדי להרגיע את התסכול והפחדים שחלק מהסגל והצוות חשים בנוגע לקיצוצים הנדרשים.
הליגרס מלמדת בקמפוס ונקובר כבר 33 שנים. היא מתכננת לפרוש בסתיו הקרוב, בין היתר כדי להגן על כמה מעמיתיה מפיטורים.
בתוך כך מועצת הנאמנים של אוניברסיטת פורטלנד סטייט אישרה ביום שלישי האחרון תקציב תפעולי ראשוני, כאשר האוניברסיטה ממשיכה במאמצים לסגור גירעון תקציבי צפוי של 35 מיליון דולר עד 2028.
בית הספר הציע לקצץ בשתי תוכניות ולצמצם שבע מחלקות, מה שיביא ליותר מ-50 פיטורים וחיסכון כולל של 16 מיליון דולר.
ההצבעה התקיימה בזמן שחברי סגל, מנהיגי איגודים ותומכים התאספו מחוץ לפגישה כדי להתנגד לפיטורים פוטנציאליים ולקרוא למנהיגי האוניברסיטאות לשקול מחדש את הקיצוצים המתוכננים בתוכניות ובמחלקות אקדמיות.
בהצהרה לאחר הפגישה אמרה PSU כי התקציב הראשוני מייצג "התקדמות ראשונית לקראת התמודדות עם הגירעון של 35 מיליון דולר של PSU" והקמת דרך ל"עתיד בר-קיימא ותוסס למוסד".
"בעוד שאישור התקציב הראשוני קובע מסגרת תפעולית בסיסית, זהו שלב ראשוני בתכנון התקציבי של האוניברסיטה ואינו משקף את ההשפעה של פיטורי סגל שעלולים להתרחש כתוצאה מתהליך הפיטורים המתמשך", אמרה דוברת PSU בהצהרה.
"למרות שההחלטות הקרובות קשות, הן הכרחיות כדי להבטיח את יציבות PSU לטווח הארוך ולמזער את ההשפעות על הסטודנטים שלנו", נאמר.
לפני פגישת הנאמנים התכנסו מפגינים בכיכר אורבן מחוץ לישיבת המועצה כדי לקרוא לגישה שונה להתמודדות עם האתגרים הכלכליים של האוניברסיטה.
גרין אמר שהוא היה רוצה שמנהיגי המדינה ישחררו תקציב רזרבות וקרא ל-PSU לבחון קיצוצים מנהליים לפני הפחתת משרות הסגל.
"אנחנו כאן כדי להודיע לדירקטוריון שזו סיטואציה שלא עבדנו בה יחד כראוי", אמר נייט. "מצאנו את עצמנו מונעים על ידי ממשל שמקבל נרטיב אחד לגבי PSU, גורלה, מסלולה וצרכי המצב".
נייט קרא לשיתוף פעולה מוגבר בין הנהגת האוניברסיטה לסגל בזמן ש-PSU מתמודדת עם האתגרים הכלכליים שלה. "אנחנו כאן כדי לדרוש שוב שנעבוד יחד כדי לבנות את המקום הזה, למלא את חובתנו לעיר ולאזור ולבנות מקום שבאמת יפרח במרכז פורטלנד," אמר.
מנהיגי האוניברסיטאות אמרו שהקיצוצים הכרחיים לאחר שנים של ירידה במספר הסטודנטים. לפי קאד, מספר הסטודנטים ב-PSU ירד בכשליש ב-14 השנים האחרונות, מה שהוביל להפסדים משמעותיים בהכנסות שכר הלימוד ובמימון המדינה הקשור לתוצאות הסטודנטים.