עונש חסר תקדים: האיחוד האירופי יוצא נגד עלי אקספרס

האיחוד האירופי הטיל על עלי אקספרס קנס שיא של 550 מיליון אירו בטענה שכשליה אפשרו מכירת זיופים, צעצועים מסוכנים ומוצרי קוסמטיקה לא בטוחים. החברה דוחה את ההחלטה: "הקנס בלתי מידתי"

לוגו מעריב צילום: מעריב אונליין
עקבו אחרינו
עלי אקספרס
עלי אקספרס | צילום: REUTERS
3
גלריה

ביוני אשתקד האשימה הנציבות את עלי אקספרס בכך שלא עמדה בדרישה להעריך ולצמצם את הסיכונים הנובעים מהפצת מוצרים בלתי חוקיים בפלטפורמה. כעת העניקו הרגולטורים לחברה עד 20 באוקטובר להציג תוכנית לתיקון הליקויים. בחודש דצמבר צפויה הנציבות לבחון את הצעדים שיוצעו, ועלי אקספרס עלולה לספוג קנסות נוספים אם ייקבע כי הם אינם מספקים.

האנה וירקונן
האנה וירקונן | צילום: REUTERS

זיופים, צעצועים מסוכנים ומוצרי קוסמטיקה

הנציבות האירופית קבעה כי עלי אקספרס לא העריכה כראוי אם עומד לרשותה כוח אדם מספק לבחינת הסיכונים, והפריזה בהערכת יעילות המערכות שלה לאיתור ולהסרת מוצרים בלתי חוקיים.

הרגולטורים מתחו ביקורת גם על מערכות ההמלצות והפרסום של הפלטפורמה, שלטענתם תרמו להפצת מוצרים אסורים. עוד נטען כי החברה הסתמכה על מדד כמותי אחד בלבד כדי לבחון את יעילות מערך הפיקוח שלה ולמנוע הופעה מחודשת של מוצרים בלתי חוקיים תחת שמות או תצורות דומות.

על פי הנציבות, הכשלים אפשרו למוצרים מזויפים, צעצועים שאינם עומדים בתקני בטיחות ומוצרי קוסמטיקה מסוכנים להישאר באתר במשך שבועות.

גם מדיניות הענישה של עלי אקספרס נמצאה בלתי יעילה. לפי הרגולטור, בתי עסק שכבר נענשו המשיכו למכור מוצרים בלתי חוקיים בפלטפורמה. בנוסף, מערכת "אישור המותג", שנועדה למנוע מכירת זיופים, הייתה חסרת כוח אדם מספק וניתן היה לעקוף אותה בקלות.

עלי אקספרס. קנס אסטרונומי
עלי אקספרס. קנס אסטרונומי | צילום: REUTERS

קנס גבוה משמעותית מזה שהוטל על X

הנציבות ציינה כי העובדה שחוק השירותים הדיגיטליים הוא חדש יחסית נלקחה בחשבון כנסיבה מקלה בחישוב גובה הקנס, וכי הסכום עשוי היה להיות גבוה יותר.

ביוני אשתקד נמנעה מעלי אקספרס ענישה שהייתה עלולה להגיע עד 6% מהמחזור העולמי השנתי שלה, לאחר שהסכימה לנקוט צעדים נגד הפצת חומרים בלתי חוקיים ותכנים פורנוגרפיים בפלטפורמה.

עלי אקספרס דחתה את טענות האיחוד האירופי וטענה כי הקנס מופרז. "אנו חולקים על ההחלטה שהתקבלה היום ועל הקנס הבלתי מידתי, שאינו משקף כראוי את המנגנונים שהקמנו ואת השיפורים המשמעותיים והיזומים שביצענו", נמסר מהחברה.

עוד מסרה עלי אקספרס כי היא בוחנת את ההחלטה ואת כל האפשרויות העומדות לרשותה.

תגיות:
האיחוד האירופי
/
קנס כספי
/
עליבאבא
/
חוק השירותים הדיגיטליים
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף