ההחלטה חלה על עסקים שיוכלו להראות כי הקשיים הפיננסיים שלהם קשורים באופן ישיר למלחמה באיראן, וכי הגישו בקשה להגנת בית המשפט לאחר 28 בפברואר, המועד שבו החריפה הלחימה. בכך למעשה הפעילה הממשלה הוראות חירום שכבר קיימות בחוק פשיטת הרגל, ולא יצרה מסגרת משפטית חדשה. אמצעי החירום יישארו בתוקף עד שקבינט איחוד האמירויות יכריז כי תקופת המשבר הפיננסי הסתיימה.
לפי ההוראות הזמניות, נושים אינם רשאים לכפות על חברות שנפגעו להיכנס להליך פשיטת רגל כל עוד אמצעי החירום בתוקף. בנוסף, עסקים לא יחויבו להגיש בקשה לחדלות פירעון רק משום שאינם מסוגלים לעמוד בתשלומי החוב שלהם במהלך המשבר.
במקום זאת, חברות יוכלו לפנות לבית המשפט ולבקש זמן נוסף לצורך משא ומתן עם מלווים, ספקים ונושים אחרים. אם שני שלישים מהנושים יסכימו לתוכנית הבראה, ההסדר יהפוך למחייב כלפי כלל הצדדים המעורבים. המטרה, לפי שאוב, היא למנוע קריסה של עסקים שבבסיסם נחשבים בני קיימא, אך סובלים ממשבר תזרימי זמני שנגרם בשל המלחמה.
"המטרה כולה היא להגן על השוק ולמנוע מעסקים שהם ברי קיימא להיכשל בגלל בעיות תזרים מזומנים זמניות", אמרה. לדבריה, הכללים החדשים אמורים גם לעודד שיתוף פעולה בין חברות לבין מלווים, במקום להוביל במהירות להליכים משפטיים.
המסגרת הזמנית גם מקלה על עסקים להמשיך לפעול במהלך המשא ומתן. בתי המשפט יוכלו לאפשר להנהלה הקיימת להישאר בשליטה, במקום למנות מנהל חיצוני. חברות יורשו להמשיך לשלם שכר לעובדים מבלי להסתכן בהפרת כללי חדלות פירעון, וכן יוכלו לבקש מימון חדש לצורך המשך פעילותן השוטפת.
אל-תניר הוסיפה כי ההחלטה ממחישה את נכונותה של ממשלת איחוד האמירויות להשתמש בחקיקת חדלות הפירעון החדשה יחסית כדי לספק רשת ביטחון לעסקים בתקופות של זעזוע כלכלי. לדבריה, השימוש בכלים הללו עשוי לצמצם את מספר החברות שיגיעו לפירוק רק בשל קשיים זמניים.
שאוב העריכה כי המהלך עשוי גם לחזק את מעמדה של איחוד האמירויות כיעד להשקעות. "זה מראה שהממשלה מוכנה לפעול במהירות כדי להגן על הכלכלה המקומית בתקופות של שיבוש חריג", אמרה. "עבור עסקים שבוחנים השקעה באיחוד האמירויות, הדבר מספק ביטחון שהרשויות יפעלו לשימור חברות יציבות, במקום לאפשר גל של חדלויות פירעון במהלך משבר זמני".