בראייה רבעונית, התוצר המקומי הגולמי רשם אמנם עלייה של 1.1% לעומת הרבעון הראשון של השנה, אך התמונה הכללית מצביעה על פגיעה ממשית בפעילות המשקית בעקבות המלחמה. הלחימה הובילה לשיבושים נרחבים בשרשראות האספקה הבינלאומיות וגררה זינוק חד בעלויות השילוח, הביטוח וההובלה. הפגיעה החריפה ביותר נרשמה בסחר החוץ: היצוא הטורקי של סחורות ושירותים התכווץ ברבעון השני ב-3.4% בהשוואה לשנה שעברה, בעוד שהיבוא צנח ב-6.4%.
בגזרת הצריכה המקומית, הוצאות משקי הבית עלו ב-3.5% בחישוב שנתי, בעוד שההוצאה הממשלתית רשמה ירידה של 1.8%. מבין ענפי המשק השונים, ענף החקלאות, היערנות והדיג הציג את הצמיחה השנתית החזקה ביותר עם עלייה מרשימה של 13.3%. מנגד, ענף הבנייה המשיך לסבול והתכווץ ב-1.9%. ענפי התעשייה והייצור הצליחו להתאושש מעט לאחר הנסיגה ברבעון הקודם, ורשמו צמיחה של 2.4%.
הנתונים המאכזבים מגבירים את הלחץ על הבנק המרכזי של טורקיה, שכבר נאלץ להעלות את תחזית האינפלציה השנתית ל-28% בעקבות העלייה במחירי הנפט והאנרגיה. נגיד הבנק, פאתיח קרהאן, הודה לאחרונה כי השפעות הלחימה ואי-הוודאות המאמירה מעיקות על הפעילות במשק. הבנק המרכזי, ששמר על הריבית ללא שינוי ברמה של 37% בחודש יולי ונקט בשורת צעדי ריסון מוניטריים הדוקים, צפוי לפרסם את החלטת הריבית הבאה שלו ב-10 בספטמבר.