עם זאת, השרה הבהירה כי המעבר לאנרגיה נקייה לא יוביל להפסקה מיידית של השימוש בדלקים מאובנים. לדבריה, נפט וגז ימשיכו להיות חלק מתמהיל האנרגיה הבריטי בשנים הקרובות, לפחות עד שייווצר בסיס יציב מספיק של אספקת חשמל ממקורות אחרים, ובהם אנרגיה גרעינית.
"אנחנו מכירים בכך שכולנו רצים לעבר אנרגיות מתחדשות וחשמל נקי, אבל נפט וגז יהיו חלק מהתמהיל, משום שעד שיהיה לנו מקור בסיסי לאספקת חשמל באמצעות גרעין, למשל, נצטרך נפט וגז", אמרה. "לכן נקבל את ההחלטות בתוך ההקשר הזה".
אחת ההכרעות הרגישות המונחות על שולחנה נוגעת לשני פרויקטים שנויים במחלוקת בים הצפוני - Rosebank ו-Jackdaw. עתידם הוטל בספק בעקבות פסיקת בית משפט בשנה שעברה, ופאנבולה אמרה כי היא עדיין בוחנת את מלוא הראיות לפני שתחליט אם לאשר אותם מחדש.
מפלגת הלייבור התחייבה במצע הבחירות שלה שלא להעניק רישיונות חדשים לחיפוש נפט וגז. עם זאת, הממשלה לא שללה לחלוטין הגדלה של ההפקה משדות קיימים, בין היתר באמצעות חיבור מאגרים סמוכים לתשתיות הפקה שכבר פועלות.
השרה הפנתה ביקורת גם כלפי הממשלות השמרניות הקודמות וטענה כי הן לא נערכו בזמן לשינוי התעשייתי באברדין, שנחשבה במשך שנים לבירת תעשיית הנפט והגז הבריטית. באזור אבדו יותר מ-70 אלף משרות לאורך עשור, ולדבריה היה על הממשלה להתחיל להיערך למעבר כבר לפני שנים.
"הדבר שבאמת מכעיס אותי הוא שלפני 20 שנה, לפני 15 שנה, לפני 10 שנים - הממשלה הייתה צריכה לעבוד לצד התעשייה, לצד ממשלת סקוטלנד ולצד הרשויות המקומיות כדי לגבש תוכנית", אמרה. לדבריה, "חייבת להיות תוכנית למקום כדי להבטיח שמעבר תעשייתי לא ירוקן את הקהילות שלנו. זו לא תהיה המורשת שלנו".
הוויכוח סביב מדיניות האפס נטו הפך בשנים האחרונות לאחד הנושאים הפוליטיים הטעונים בבריטניה. השמרנים ומפלגת Reform UK הגבירו את הביקורת על תוכניות האקלים של הלייבור, שבעבר נהנו מהסכמה רחבה יותר בין המפלגות.
פאנבולה התייחסה גם להתייקרות מחירי הנפט והגז בעולם, שמשפיעה ישירות על חשבונות האנרגיה של משקי הבית בבריטניה. לדבריה, הממשלה עוקבת אחר העליות ומכירה בלחץ החריג שמפעיל יוקר המחיה על הציבור, ובוחנת צעדים שיוכלו לספק הקלה.
עם זאת, היא הדגישה כי סיוע קצר טווח חייב לבוא לצד צעדים שיורידו את המחירים באופן מבני בעתיד. "אבל עושים את זה לצד הדברים שבאמת יורידו את החשבונות בטווח הארוך", אמרה, כשהיא מצביעה על הרחבת השימוש באנרגיות מתחדשות כאחד הכלים המרכזיים לכך.
בריאיון היא דחתה גם את התיאור שלה כבת חסותו של מיליבנד, שתחתיו כיהנה בעבר כשרה זוטרה במשרד האנרגיה. "אני חושבת שזה קצת פטרוני, ואפילו מיזוגיני, למען האמת", אמרה.
"אד הוא חבר טוב והעמדות הפוליטיות שלנו מאוד דומות, אבל אני אדם בפני עצמי", הוסיפה. "אני נמצאת בעולם הכלכלה וקביעת המדיניות כבר שני עשורים. אני לא באמת צריכה שאנשים אחרים יגידו לי לאן אנחנו צריכים ללכת".
דבריה משקפים את הדילמה שבפניה ניצבת ממשלת ברנהאם: להמשיך להאיץ את המעבר לחשמל ולאנרגיות מתחדשות כדי לעמוד ביעדי האקלים, תוך שמירה בשנים הקרובות על נפט וגז כחלק מתמהיל האנרגיה - וכל זאת כאשר מחירי האנרגיה והלחץ על משקי הבית ממשיכים להיות מוקד פוליטי וכלכלי מרכזי.