המדינה לבג"ץ: יועמ"ש האוצר יעזוב את תפקידו ב-1 באפריל

לפי נוסח ההחלטה, עו״ד אסי מסינג יסיים את תפקידו בתחילת אפריל. עד אז, האוצר נדרש למנות לו מחליף, ולקיים תהליך חפיפה. מסינג נודע כיועמ״שׁ דעתן שאתגר פעמים רבות את עמדותיו של שר האוצר סמוטריץ׳

ליעם אדיב צילום: ללא
אסי מסינג היועץ המשפטי באוצר
אסי מסינג היועץ המשפטי באוצר | צילום: משרד האוצר

עו״ד מסינג עובד בלשכה המשפטית במשרד האוצר משנת 2002, כלומר כבר 23 שנים, ב-9 מתוכן הוא משמש כיועמ"ש המשרד. בתפקידו ליווה את הליכי אישור תקציבי המדינה וחוקי ההסדרים, הסכמי שכר ועוד. הוא היה ידוע לאורך כהונתו כיועץ משפטי דעתני שאתגר פעמים רבות את שר האוצר בצלאל סמוטריץ' ואת עמדותיו.

כך למשל, בנובמבר 2023 הודיע לשר האוצר כי לא ניתן ליישם את הנחייתו, שהורתה להקים צוות משימות מיוחד לענייני המלחמה, מהסיבה שההנחייה משנה בצורה רוחבית ומהותית את תחומי האחריות של האגפים השונים באוצר, ומקטינה את כוחם אל מול מנכ"ל המשרד.

תגיות:
משרד האוצר
/
בג"צ
/
ייעוץ משפטי
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף