מדד המחירים לצרכן זינק בחודש ינואר ב-0.6%, כך מדווחת היום (שישי) הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה. בכך מסתכמת האינפלציה, כלומר קצב עליית המחירים ב-12 החודשים האחרונים (ינואר 2024 עד ינואר 2025) בקצב שנתי של 3.8%. הנתון הגבוה משקף בעיקר את השפעותיהן של העליות במחיריהם של מוצרים ושירותים רבים.

עליות מחירים בולטות הורגשו במספר תחומים, בהם בסעיפי פירות טריים שעלו ב-2.5%, שונות שעלה ב-3.3%, תחזוקת הדירה שעלה ב-2.1%, מזון שעלה ב-1.0% ושכר דירה שעלה ב-0.4%.

לעומת העליות, ירידות מחירים בולטות נרשמו בסעיפי הלבשה והנעלה שירד ב- 4.2%, ירקות טריים שירדו ב-2.0% ושירותי דיור בבעלות הדיירים שירד ב-0.7%.

עוד עולה מנתוני הלמ״ס כי מחירי הדירות עלו בחודשים נובמבר-דצמבר ב-0.4% לעומת אוקטובר-נובמבר. בהשוואה שנתית של מחירי העסקאות שבוצעו בחודשים אלה למחירי העסקאות שבוצעו באותם חודשים ב-2024, עולה כי מדד מחירי הדירות השנתי עלה ב-7.3%.

שוק הנדל''ן (צילום: אבשלום ששוני)
שוק הנדל''ן (צילום: אבשלום ששוני)

רוב ההערכות ציפו למדד הגבוה, שמשקף את השפעותיה של העלאת המע"מ, לצד ההתייקרות בכל תחומי החיים – ובהם במחירי המים, החשמל והארנונה. עם זאת, נציין כי אותן הערכות צופות כי ינואר יהווה את שיא העליות, ואחריו המדד ילך ויתכנס, כאשר בבנק ישראל צופים לסיים את השנה עם אינפלציה ברמה של 2.6%. על כן, בבנק לא צפויים להתרגש ולהעלות את הריבית בשל המדד הגבוה בהחלטה הבאה ב-24 בפברואר. בחודש שעבר אמר הנגיד, פרופ׳ אמיר ירון, כי בבנק צופים כי "ניתן יהיה לבצע הורדת ריבית אחת או שתיים במחצית השנייה של השנה".