בחודש האחרון אי אפשר היה להתעלם מהשקת מותג הבשר הטרי של קרפור, שהגיע עם הצהרות גדולות על איכות חסרת תקדים וסיפור רקע שמבליט את מקורו בארגנטינה – מדינה הידועה כבית גידול לעגלים משובחים. קרפור מדגישה את שיטות הגידול הייחודיות, התזונה המוקפדת של הבקר, ואת הנתונים הגיאוגרפיים שמעניקים לבשר מרקם וטעמים יוצאי דופן. אך בשוק הבשר התחרותי של ישראל, היריבות לא איחרו להגיב.
גם ויקטורי הצטרפה למירוץ והחלה לשווק בשר ארגנטינאי, ואפילו רמי לוי, המוכר בעיקר כמותג שמציע מחירים תחרותיים, החל לשווק נתחי בשר איכותיים מהמדינה הדרום-אמריקאית. אך האם התחרות כאן היא על המחיר, או שאנו עדים למגמה חדשה – תחרות על איכות?
מבחני טעימה: מי ניצח?
הנתחים החדשים נבחנו במבחני טעימה עיוורים שבוצעו בערוצים שונים. באופן מפתיע, רמי לוי זכה במקום הראשון באחד ממבחני הטעימה, בעוד שקרפור תפסה את המקום השני. במבחן אחר, קרפור דורגה ראשונה ואילו שופרסל נמצאה בתחתית הרשימה. ההבדלים בטעמים יכולים להיות מושפעים לא רק ממקור הבשר, אלא גם מאופן החיתוך, היישון, והאופן שבו הוא מגיע למדפים.
רגע לפני פסח: מה צפוי?
חג הפסח מתקרב במהירות, והוא ידוע כאחת התקופות שבהן צריכת הבשר עולה בצורה משמעותית. לאור התחרות הדינמית שנוצרה לאחרונה, ניתן לצפות כי המאבק יעמיק, וייתכן שגם מחירים תחרותיים יותר ייכנסו למשחק.