קרן השתלמות – מהפעימה הרביעית להסכם (1 באפריל 2028) יהיו זכאים העובדים בענף לקרן השתלמות, כאשר הפקדות המעסיק יהיו בגובה של 2.5% (משכר הבסיס) ומהפעימה החמישית 5%. חלק העובדים בקרן ההשתלמות יעמוד על 2.5%. תשלום קרן ההשתלמות יינתן לעובדים בענף 12 חודשים ויותר.
שי לחגים – החל מהפעימה הראשונה להסכם (אפריל הקרוב) יהיו זכאים העובדים בענף לשי לחג, בראש השנה ובפסח. גובה השי יגיע עד 230 שקל בפעימה השלישית לעובד בוותק של שלושה חודשים לפחות ומעל 50% משרה. עובדים עם פחות משלושה חודשי ותק יקבלו מחצית משווי התו. שווי השי יתעדכן לפי עליית מדד המחירים לצרכן.
מענק התמדה – בהסכם נקבע גם כי העובדים יקבלו בכל שנה מענק התמדה עבור השנה החולפת, שיחושב לפי מכפלת שעות העבודה הרגילות של העובד בסכום לשעה, לפי הפעימות. חברי ארגון המעסיקים יוכלו להמיר את מענק ההתמדה לתקציב מצוינות עבור עובדים מצטיינים, קורסים והכשרות מקצועיות, תמריצים ופעילויות רווחה. המעסיק יספק על חשבונו לעובדים ביגוד וציוד באתרים הנדרשים לכך. עוד נקבע כי ההסתדרות תפעל לקידום פעילות רווחה והטבות לעובדים בהסכם, בהתאם למאפייני הענף.
הצו יבוצע בפעימות ובדרך הבאה: החל מיום 1.4.2025 (הפעימה הראשונה) 2 אגורות לשעת עבודה רגילה. החל מיום 1.4.2026 (הפעימה השנייה) 5 אגורות לשעת עבודה רגילה והחל מיום 1.4.2028 (הפעימה השלישית) 8 אגורות לשעת עבודה רגילה.
שר העבודה, יואב בן-צור, התייחס לחתימה על הצו ואמר: "משרד העבודה חרט על דגלו לדאוג לכלל העובדים במשק. ענף ההסעדה הוא אחד מהענפים הדינמיים והחשובים ביותר במשק, המעסיק עובדים מסורים רבים. חתימתי על צו ההרחבה מסמלת צעד משמעותי בהבטחת תנאי העסקה הוגנים וטובים יותר לעובדי הענף, במסגרתם יובטחו תנאים סוציאליים מיטיבים לעובדים. זהו הסכם פורץ דרך, ראשון מסוגו, שמביא בשורה הן לעובדים והן למעסיקים, ויוצר בסיס יציב לענף כולו. אנו מחויבים להמשיך ולפעול למען שוק עבודה הוגן וצודק, שבו כל עובד זוכה לביטחון תעסוקתי ולתנאים ראויים".
יו"ר ההסתדרות, ארנון בר-דוד התייחס ואמר: "זוהי בשורה חשובה בענף, שהיה זקוק למהלך אשר ישפר את תנאי ההעסקה בו ויתמרץ אנשים להצטרף לתחום. זהו צעד חשוב ומשמעותי לחיזוק מעמדם ושכרם של העובדים שעוסקים בעבודה לא פשוטה, ושתפקידם להזין עשרות אלפים מדי יום. אודה לשר העבודה שניאות לחתום על צו ההרחבה וכמובן לאיגוד עובדי המזון בראשות אליעזר בלו ולצוותו, על המאמצים הרבים שהובילו לרגע חשוב זה למען ציבור העובדים. אני גאה בהסתדרות שהובילה להסכם זה, ומודה לכל הצדדים על שיתוף הפעולה. ההסתדרות תמשיך לפעול למען רווחתם וביטחונם התעסוקתי של העובדים בכל ענפי המשק".
מנכ"לית איגוד לשכות המסחר, גילית רובינשטיין אמרה: "אנו מברכים על חתימתו של שר העבודה על צו ההרחבה, המהווה אבן דרך חשובה בענף ההסעדה המוסדית. זהו צעד הכרחי מאוד להבטחת תנאי העסקה הוגנים לעובדים המועסקים בתחום, ולשמירה על זכויותיהם, תוך יצירת וודאות והכרה למעסיקים. הענף ממלא תפקיד משמעותי במשק הישראלי, ואנו נמשיך לפעול בשיתוף פעולה עם כלל הגורמים הרלוונטיים כדי להבטיח את המשך צמיחתו ומתן שירותי הסעדה איכותיים ומגוונים לעסקים ולמוסדות ברחבי הארץ. תודה לכל העוסקים במלאכה והשותפים לדרך".