עם "יום השחרור", יגיע שינוי מדיניות דרמטי מצד הממשל האמריקאי בכל הנוגע למכסים. מחר צפוי טראמפ להסלים את מלחמת הסחר שלו, ולהשית מכסים על שותפות הסחר הגדולות ביותר של המדינה, תוך הפרה של נורמות מסחר עולמיות שנמצאות בתוקף שנים רבות.
"על מנת להימנע מהשלכות רוחב של הפחתת מכסים על יבוא מוצרים דומים ממדינות אחרות", כתב סמוטריץ' לברקת ודיכטר, שעשויים להתנגד להורדה טוטאלית של המכסים, "אבקש מכם לפעול בהקדם בהתאם לסמכויותיכם לתיאום מהיר בין הגורמים הרלוונטיים בארה"ב וישראל לגבי הפחתת המכסים על מוצרים אלו, והסכמה בין מדינתית על מדיניות אפס מכסים על הפעילות הכלכלית בין ישראל וארה"ב".
המתנגדים העיקריים להסרת המכסים הם כאמור החקלאים. מוקדם יותר היום, מסרה התאחדות האיכרים בישראל כי לשיטתה, "הורדת המכסים בחקלאות תסכן את הענף ותביא לפגיעה ארוכת טווח במדינת ישראל – הן מבחינה כלכלית והן מבחינה ביטחונית". מטבע הדברים, גם במשרד החקלאות של דיכטר התנגדו, ומסיבה זו יצא המכתב של סמוטריץ' הבוקר.