ירוק אצל דיסקונט: נחשפו נתוני העלייה ברווחים של הבנק ברבעון השני

בנק דיסקונט רשם עלייה של 6.7% ברווח הנקי, ויחלק מחצית ממנו כדיבידנד: 450 מיליון במזומן והשאר ברכישה עצמית של מניות; היקף הסיוע וההקלות ללקוחות מאז פרוץ המלחמה נאמד ב-701 מיליון שקל

אריאל פייגלין צילום: רינה נקונצ׳ני
בנק דיסקונט
בנק דיסקונט | צילום: רויטרס
2
גלריה

דירקטוריון דיסקונט אישר חלוקת דיבידנד בשיעור של 50% מרווחי הרבעון השני, כאשר 40% יחולק במזומן לבעלי המניות ועוד 10% על ידי רכישה עצמית של מניות שמגדילה את ערך המניות הנותרות.

הדוח גם ציין שבנטרול רכיבים חד-פעמיים, בהם פסק דין מע"מ כאל ומס מיוחד, הסתכם הרווח הנקי ב-1.27 מיליארד שקל - עלייה של 14.1%. התשואה להון ברבעון עמדה על 13.6%, ובנטרול רכיבים - 15.6%.

בנק דיסקונט
בנק דיסקונט | צילום: נתי שוחט, פלאש 90

ההכנסות הכוללות ברבעון הסתכמו בכ-3.5 מיליארד שקל, עלייה של 4% לעומת הרבעון המקביל. האשראי לציבור עלה ב-9% בשנה האחרונה והגיע ל-277 מיליארד שקל, והפיקדונות צמחו ב-11.8% לכ-339 מיליארד שקל. ההוצאות להפסדי אשראי ירדו בחדות ל-60 מיליון שקל - ירידה של 68.6% לעומת אשתקד - ושיעור ההוצאה להפסדי אשראי עמד על 0.09% בלבד.

במהלך הרבעון חתמה הנהלת הבנק עם ארגון העובדים על הסכם קיבוצי חדש, הכולל הארכת חוקת העבודה, שינויים במבנה הזכויות ותוספות שכר ממוצעות של כ-500 שקל לעובד לשנה, תוך דגש על מצוינות וגמישות ניהולית. ההסכם צפוי לתמוך ביעדי התוכנית האסטרטגית הרב-שנתית, וההנהלה מעריכה כי לא תהיה לו השפעה מהותית על רווחיות הבנק בשנים הקרובות.

בהמשך למתווה הפיקוח על הבנקים, העניק דיסקונט הקלות ללקוחות פרטיים ועסקים קטנים שנפגעו במבצע "עם כלביא", בהיקף כולל מוערך של 701 מיליון שקל. בין ההקלות: דחיית משכנתאות והלוואות ללא ריבית, הלוואות ייחודיות של עד 100 אלף שקל לנפגעי נזקי דיור, הגדלת מסגרות אשראי לעסקים קטנים ללא עלות, אפשרות לשבירת פיקדונות ללא פגיעה בקרן, והקפאת הליכי גבייה.

תגיות:
בנק דיסקונט
/
פיקוח על הבנקים
/
דיסקונט
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף