רק בשביל לתת דוגמה לגובה ההוצאה המדוברת, נקפוץ לבקר במלון ריץ-קרלטון בהרצליה הסמוך. אם אתם מעוניינים להגיע רק לארוחת חג שם, אפילו בלי להישאר לישון, הרי שבערב הראשון של ראש השנה תיאלצו להיפרד מ-860 ש"ח לאדם, בעוד שבערב השני המחיר מעט נמוך יותר ועומד "רק" על 685 ש"ח לאדם. בסוכות, התמחור אפילו גבוה יותר כשארוחת חג ראשון תעלה לכם 960 ש"ח לאדם, כשבשת חול המועד המחירים נחתכים בשליש וסעודת שבת תעלה לכם "רק" 585 ש״ח לאדם.
המטבח עובר החוצה
לא רק המלונות נהנים מעלייה בביקוש, וגם שוק המזון המוכן והקייטרינג ממשיך לגדול בקצב מהיר. שוק המזון המוכן העולמי - שכולל בתוכו קייטרינג, מנות מוכנות מראש שנמכרות בסופרים ובחנויות נוחות לצד שליחויות אוכל - צפוי לגדול מ-190 מיליארד דולר בשנת 2025 ל-350 מיליארד דולר עד 2034, עם קצב צמיחה שנתי ממוצע של 7.03%.
את העלייה בשנים האחרונות של שוק המזון המוכן הוא תולה בשני גורמים: עליית מחירי חומרי הגלם וזמן ההכנה הארוך שהפכו גם את הבישול הביתי למשימה יקרה ומפרכת, ובמקביל המודעות הגוברת לנוחות והרצון לחסוך בזמן יקר שהובילו צרכנים רבים לבחור באופציית המזון המוכן.
"במיוחד בחגים, האופציה של רכישת ארוחה מוכנה מאפשרת לכל משפחה להתאים את ההזמנה לצרכיה, לכמות האורחים ולתקציב. המעבר לארוחות מוכנות בייחוד בימי טרום החג הוא בבחינת ווין-ווין: מצד אחד הוא מאפשר ליהנות מארוחת חג עשירה ומגוונת, ומהצד השני ללא כל הטרחה, הלחץ והעבודה הקשה במטבח", הוא מסכם.
בשורה התחתונה, החגים הקרובים יעמידו לא מעט אנשים שמעדיפים להימנע מלבשל את ארוחת החג בפני הדילמה של האם להשקיע בסעודה במלון או לפנק את עצמם בקייטרינג. אך בין כך ובין כך, ולמרות שהירידה באינפלציה נותנת אופטימיות לשנה החדשה, כנראה שהמחירים שהם ייפגשו יהיו גבוהים למדי.