שוק ההון הישראלי מתנהל בימים האחרונים במתח ובציפייה דרוכה, כשכל דיווח או רמז להסכם אפשרי להשבת החטופים מתורגם מיד לסנטימנט של תקווה - תקווה שמוצאת ביטוי ישיר בגרפים, במחירים ובמגמות המסחר.
"ירידה צפויה בריבית עשויה לעודד גיוסי הון משמעותיים בתחום הנדל"ן. כמו אחרי כל משבר, גם הפעם האופטימיות צפויה להביא איתה התאוששות בביקושים בשוק הדיור. בהתאם לדפוסים שראינו ביציאות ממשברים קודמים - ייתכן שנראה גם עליות מחירים מחודשות, שיגבירו את העניין בחברות נדל"ן ציבוריות".
לדברי מור ולנגרמן, גל ההנפקות הנוכחי "בריא" יותר מקודמו. "החברות שמגיעות היום לבורסה הן רווחיות, בעלות נכסים משמעותיים ומחזורי הכנסות גבוהים, והן מתאימות לתיאבון ההשקעה של הגופים המוסדיים. אנו מעריכים שהמגמה הזו תימשך ותתמקד בחברות בעלות פעילות יציבה בשוק המקומי ובמודל עסקי מוכח".