השר אלי כהן ל"מעריב": "אני מעוניין במשרד האוצר"

לדברי שר האנרגיה, נשיא העליון מוטה, ויש צורך בוועדה מוסכמת שתחקור את כל הגורמים הנוגעים למלחמה; לטענתו יצוא הגז מחזק את ישראל, ובקרוב יגיעו חברות אנרגיה נוספות. כהן: "הנגיד חייב להוריד את הריבית"

יהודה שרוני צילום: ראובן קסטרו
שר האנרגיה אלי כהן בוועידת מעריב | צילום: GO LIVE

לדבריו, "נכון שיש חוק, אבל אסור לטמון את הראש בחול. אנחנו רוצים ועדה בקונצנזוס, וגם גורמים באופוזיציה סבורים שצריך הרכב ועדה המקובל על כולם. זה לא סוד שנשיא בית המשפט העליון אינו בקונצנזוס.

שר האנרגיה אלי כהן
שר האנרגיה אלי כהן | צילום: משרד האנרגיה

"נכון שאחרי המלחמה דיברו על ועדת חקירה ממלכתית, אבל המצב השתנה. יש שחיקה באמון הציבור בבית המשפט, ולצערי זה המצב. חייבים בית משפט הטרוגני. הוועדה שתוקם לא תהיה מזוהה פוליטית עם הימין או עם השמאל".

השר כהן מעריך שהבחירות לכנסת יתקיימו בין יוני 2026 לאוקטובר 2026. לדבריו, "ללא קשר חייבים להעביר תקציב לשנת 2026, ואסור להסתפק בתקציב חלקי. אם לא יהיה תקציב הבחירות יתקיימו ביוני 2026. בהנחה שהליכוד יקים את הממשלה הבאה, אני בהחלט מעוניין בתפקיד שר האוצר. אף שהתפקיד לא פופולרי הוא מעניין אותי, כי ניתן לבטא בו את תפיסת עולמך הכלכלית והחברתית".

על סוגיית יצוא הגז מוסיף השר: "עסקאות היצוא לא רק שאינן פוגעות במשק, אלא מחזקות אותו. העובדה שמוכרים גז למצרים ולירדן מחזקת את מעמדנו האזורי. יתרות הגז שלנו מספיקות ל-30 שנה. היתרי היצוא מעודדים חברות לבצע חיפושי גז, ובדצמבר יגיעו לישראל חברות אנרגיה נוספות".

על המחלוקת בין בעלי קידוח תמר לחברת החשמל, שעלולה להשפיע על מחיר הגז, אומר כהן: "היה נוסח של הסכם שאחד השותפים בתמר בחר לסגת ממנו. הנחיתי את חברת החשמל להיצמד להסכם המקורי ולא להעלות את מחירי החשמל אפילו בסנט. אני רוצה משק אנרגיה הוגן, אבל לא חזירי".

כהן מסכים שהממשלה נכשלה בנושא הטיפול ביוקר המחיה. "צריך לעשות יותר בנושא מחירי הדיור והמזון. כחלון עשה עבודה טובה במחיר למשתכן, וחייבים להעצים אותה.

מבחינתו, "הנגיד חייב להוריד את הריבית וחייבים ללחוץ עליו. היחידים שנהנים מהמצב הם הבנקים, שמציגים רווחי שיא. הנגיד מנותק, כי התחזקות השקל והתמתנות האינפלציה מחייבות מזמן ריבית נמוכה.

"נכון שצריך לטפל בנושאים הנוגעים לאוצר, אבל אין לכך קשר למדיניות הריבית. האוצר חייב ליצור מנועי צמיחה ולעודד השקעות. ברגע שהתוצר גדל יש יותר מיסים וכסף לרווחה ולחינוך. למה זה לא קורה - תשאל את שר האוצר".

תגיות:
תקציב המדינה
/
משרד האוצר
/
אלי כהן
/
אנרגיה
/
מחירי הדיור
/
חברת חשמל
/
גז
/
מחירי המזון
/
ועדת חקירה ממלכתית לאסון השביעי לאוקטובר
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף