"חייבים להפגין עמידה איתנה מול שר האוצר ובנק ישראל בנוגע לתקציב ומדיניות הריבית. במידת הצורך - להסיר את הכפפות ולא להרפות. הדולר הנמוך מעודד יבוא ופוגע ביצואנים. ניתן לשנות את המצב בכלים לעידוד היצוא, ובמידת הצורך באמצעות שימוש ביתרות מטבע החוץ העצומות.
"אני רואה בהתאחדות הרבה יותר מארגון, בית אמיתי לתעשיינים ומנוע להאצת הכלכלה, החל מהתעשייה הכבדה ועד לעסקי משפחה בפריפריה. צריך להפגין נוכחות מתמדת במשרדי הממשלה ולהגיע לכנסת עם סכין בין השיניים. בכל מקום בעולם שבו חברות משקיעות בציוד ומקימות חברות חדשות - המדינה עוזרת. יש לישראל הכלים והכספים הנדרשים, אך לצערי היא לא מחלקת אותם נכון".
לטענת נובוגרוצקי, "ללא סיוע נאות, תעשיינים ייאלצו לסגור קווי ייצור מקומיים ולהעבירם לחו"ל, וזה מה שמתחיל לקרות".
"אני מבין את הרגישות ביחסי ישראל וארה"ב, אבל חייבים להוריד את אחוזי המכס. ישראל אינה יכולה להסתדר עם היטלים כל כך גבוהים. מכס חדש בשיעור של 15% הוא בלתי אפשרי כשהרווחיות למוצר היא של אחוזים בודדים".
נובוגרוצקי, שניהל בעבר את אפריקה ישראל, מספר שפרש ממנה לאחר שסיימה את דרכה העסקית ונמכרה בחלקים. "הובלתי הסדר חוב בהיקף של 550 מיליון שקל לשנה", הוא אומר.