"לא ערכית ולא ציונית": כתב האישום של מזכ"ל תנועת המושבים נגד סמוטריץ'

עמית יפרח, מזכ"ל תנועת המושבים ויו"ר התאחדות חקלאי ישראל, תוקף את רפורמת החלב של שר האוצר בצלאל סמוטריץ׳: "זה לא פוגע, זה מחסל", ומזהיר כי הורדת מחיר המטרה עלולה לסגור 80% מהרפתות בישראל

לוגו 103fm צילום: באדיבות 103FM
ח"כ משה גפני על רפורמת החלב של בצלאל סמוטריץ' | צילום: ערוץ הכנסת

בנושא יוקר המחייה אמר: "יוקר המחייה בישראל צריך טיפול עומק דחוף, אנחנו בוודאי צריכים להיות שותפים בדבר הזה. אבל, לא על חשבון החולייה החלשה בתוך שרשרת הערך ובטח לא בצורה כל כך אגרסיבית של חוק הסדרים מבלי לשבת ולבנות מתווה שמאזן בין החשיבות של הייצור המקומי לבין הצורך להוריד את יוקר המחייה. מה שיקרה זה שאירוע החלב יהפוך אירוע של ייבוא. בטווח הקצר אולי נהנה קצת מהורדת מחירים, בטווח הארוך גם לא תהיה תחרות עם הייצור המקומי והיבואנים ישלטו בשוק ובאירוע של מלחמה או קורונה, שראינו שבסופו של דבר הירקנים ומגדלי הפירות ידעו לספק לישראל תוצרת טרייה".

מחאת הרפתנים בכבישים
מחאת הרפתנים בכבישים | צילום: אייל מרגולין פלאש 90

יו"ר התאחדות חקלאי ישראל הסביר בהמשך כי ישנה תוכנית קיימת של משרד החקלאות: "יש תוכנית, אם שר האוצר לא היה פועל בצורה כל כך אגרסיבית, לא מתחשבת, לא ערכית ולא ציונית אז הוא היה מקשיב אולי למשרד החקלאות שבנתה תוכנית שנקראת 'תשעת הצעדים'. שר החקלאות איתנו ועובד קשה מאוד מול ראש הממשלה להוריד את זה מחוק ההסדרים, הרפורמה עוד לא עברה, הרפורמה תעבור רק אם התקציב יעבור. היא עברה ועדת שרים לחקיקה ועכשיו הולכת לכנסת, אנחנו במאמץ גדול לפצל אותה מחוק ההסדרים ולהעביר אותה ולעדת הכלכלה. היא הועדה הנכונה לטפל בסוגיה כל כך מורכבת וחשובה למדינת ישראל".

לסיכום בישר עמית יפרח: "הדרך עוד ארוכה, יש לנו עוד מאבק ארוך, מה שעשינו היום זה קצה הקרחון. אנחנו נמשיך ונגביר את ההפגנות, שבוע הבא תהיה הפגנה גדולה בירושלים, המאמצים בכנסת הם גדולים מאוד, גייסנו את מרבית חברי הכנסת, מהקואליציה ומהאופוזיציה".

תגיות:
חלב
/
רפתנים
/
בצלאל סמוטריץ'
/
מחאה
/
רפורמת החלב
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף