עוד הוסיף סמוטריץ' כי "מנכ"ל רמ"י הבא זה דרמה. לזהות של מנכ"ל רמ"י הבא יש משמעות דרמטית. היום צריך לקחת משכנתה בשביל לקנות ענבים. הסיבה שצעירים לא הולכים לחקלאות היא הסבך הרגולטורי הבלתי אפשרי. לסבך הזה יש שתי סיבות: המדינה ובעיקר רשות מקרקעי ישראל שצריך לפרק אותה ולבנות מחדש. הסיבה השנייה היא כל ארגוני הלובי החקלאי שלא משרתים את החקלאות אלא את הגילדה הקיימת. הזהות של מנכ"ל רמ"י החדש - תהיה לה משמעות דרמטית".
במכתב הדגיש אלקלעי כי עובדי הרשות "עושים לילות כימים" בשגרה ובחירום, והזכיר במיוחד את פעילותם בזמן המלחמה לשיקום יישובי העוטף והצפון ולמתן פתרונות דיור למפונים. עוד נטען כי הרשות רשמה הישגים משמעותיים, ובהם שיווק של יותר מ-90 אלף יחידות דיור והכנסות של כ-26.5 מיליארד שקל לקופת המדינה ב-2025, שהם "תוצאות של עבודה מקצועית ולא של 'חסמים דמיוניים'".
"אל לנו לטעות, הניסיון לפרק את הרשות או להפריט את סמכויותיה אינו נובע מדאגה לזוגות הצעירים. אנו מזהים בבירור את טביעות אצבעותיהם של בעלי עניין ומניעים כלכליים צרים, הלוטשים עיניים למקרקעי ישראל ומבקשים להשתלט על נכסי הלאום למטרות רווח אישי", טוען אלקלעי. "פירוק הרשות הוא הלכה למעשה 'מכירת חיסול' של אדמות המדינה לידיים פרטיות, תוך ויתור על הבלמים והאיזונים שמבטיחים צדק חלוקתי ושמירה על עתודות הקרקע לדורות הבאים".
"האמירות על "בנייה מחדש" הן סטירת לחי לדרג המקצועי. האמירות מביאות לחוסר ודאות תוך פגיעה מכוונת בביטחון התעסוקתי של עובדים שחלקם הקדישו עשורים מחייהם לשירות המדינה. לא נאפשר להפוך את עובדי המדינה לשעיר לעזאזל או כלי משחק בתוכניות להחלשת השירות הציבורי".
אלקלעי חותם בכך ש"הסתדרות עובדי המדינה לא תעמוד מן הצד מול ניסיונות פירוק ופגיעה ברשות מקרקעי ישראל ועובדיה המסורים. אנו דורשים ממך לחדול מהתבטאויות אלו באופן מיידי ובמקום לפעול למסע דה-לגיטימציה נגד הרשות ועובדיה לפעול לקידום מעמדה של רמ"י ועובדיה. לא נהסס לנקוט בכל האמצעים הארגוניים העומדים לרשותנו לצורך הבטחת מעמדה של רמ"י ועובדיה המסורים".
נזכיר שבשנים האחרונות נמתחה לא מעט ביקורת על רמ"י בהקשרים דומים ובהיבט של מחירי הדיור, כך שדבריו של סמוטריץ' לא באים בחלל ריק, ולמעשה קיים קונצנזוס די נרחב בצורך לפרק או לפחות לתקן משמעותית את רמ"י - אפילו מצד שרים וחברי כנסת שבשגרה לא מסכימים עם שר האוצר בכמעט שום תחום אחר.