בזמן שבתל אביב נרשמות הבוקר (שני) עליות חדות, בעולם נרשמת דווקא מגמה שלילית על רקע ההסלמה באזור. באסיה נרשמו ירידות של כ-1%, והחוזים העתידיים בארה"ב ובאירופה נחלשים בכ-1% עד 2%. החוזים על S&P 500 ועל נאסד"ק 100 יורדים בכ-1% עד 2%, והיורוסטוקס 50 מאבד סביב 2%. בטורקיה נרשמה פתיחה חדה במיוחד עם ירידה של כ-5%.
במקביל, שוק הסחורות מגיב בעוצמה: נפט WTI מזנק בכ-7% לאחר שקפץ מוקדם יותר בשיעור דו ספרתי, על רקע החשש לפגיעה בזרימת הנפט דרך מצר הורמוז. הזהב מטפס בכ-1% עד 1.5% לרמה של כ-5,350 דולר לאונקיה, הדולר מתחזק מול סל המטבעות - אך נחלש מול השקל, ומחירי הגז הטבעי באירופה מזנקים בכ-25% בשל חשש לשיבושים באספקה.
כזכור, חודש פברואר שיום המסחר האחרון שלו היה בשישי ממש ערב התקיפה הסתיים בתמונה מעורבת: שבוע המסחר האחרון נחתם בירידה שבועית של 3.04% במדד ת"א-125, אך בסיכום חודשי רשם המדד עלייה מצטברת של 1.98%. מתחילת 2026 עלה המדד בכ-11.23%, נתון שממקם את תל אביב בצמרת התשואות מתחילת השנה.
על פי יחידת המחקר של הבורסה לניירות ערך פברואר היה גם חודש שיא במחזורי המסחר. המחזור היומי הממוצע בשוק המניות עמד על כ-4.8 מיליארד שקל, ואילו בקרנות הסל נסחרו בממוצע כ-867 מיליון שקל ביום.
מדובר בשיא היסטורי למחזור חודשי ממוצע, בין היתר על רקע המעבר לשבוע מסחר בימים שני עד שישי, עדכוני המדדים של הבורסה ושל MSCI, וכן גידול בעניין של משקיעים זרים. בחודשיים הראשונים של 2026 צמחו מחזורי המסחר במניות ובקרנות הסל המנייתיות בכ-90% לעומת התקופה המקבילה אשתקד.
חוקרי הבורסה מעריכים כי התנודתיות בטווח הקצר צפויה להימשך, נוכח פריצת המלחמה בסוף השבוע. עם זאת, הם מציינים כי עוצמת השוק בתקופה שקדמה לאירועים מלמדת על הערכה של המשקיעים כי תרחיש חיובי עשוי לתמוך בכלכלה המקומית. מערכה קצרה יחסית שתסתיים בתוצאה מדינית וביטחונית חיובית עשויה, לפי ההערכה, לזרז הפחתות ריבית, להפחית את פרמיית הסיכון של ישראל ולעודד השקעות זרות.
בגזרת המט"ח, השקל התחזק בשבוע החולף בכ-0.03% מול הדולר, אך בסיכום חודשי נרשם פיחות של 0.87%. מתחילת השנה מציג השקל תיסוף מצטבר של כ-2.13%. ביחידת המחקר מעריכים כי ייתכן פיחות נקודתי נוסף נוכח ההתפתחויות הביטחוניות, אך בטווח הבינוני גורמי היסוד של המשק תומכים בהמשך התחזקות המטבע.
לסיום הם מזכירים כי השבוע יתקיים שבוע מסחר מקוצר בבורסת תל אביב, ובשל חג פורים לא יתקיים מסחר ביום שלישי.