"אנחנו אחראים על הרציפות העסקית, וזה קריטי בימים טרופים אלו", הסביר באב"ד. "זהו אי של שפיות שהאזרח הישראלי יכול למצוא בו את המותגים האהובים עליו על המדף. העובדים שלנו בקו האש, בכרמיאל, בצפת ובשדרות, הם מעוררי השראה. הם מגיעים למפעלים שעה-שעה כדי להמשיך לייצר".
אחד הנושאים המרכזיים שעלו בראיון היה עתידו של משק החלב והרפורמות המתוכננות בו. באב"ד, שעומד בראש חברה המושפעת ישירות מהענף, הציג עמדה נחרצת המשלבת שיקולים כלכליים עם ערכים ציוניים. "יש משמעות אדירה לרפתות במדינת ישראל", קבע באב"ד. " זה ביטחון תזונתי, אנחנו רואים בתקופות מלחמה כמה הדבר הזה קריטי. פעם שנייה זה תפיסת האדמות. אם לא ניישב את האדמות בצפון ובדרום ואם לא נהיה שם, יש לזה ערך ציוני אדיר".
למרות המצב הביטחוני המורכב ומחירי האנרגיה המאמירים, שטראוס ממשיכה להרחיב את השקעותיה בפריפריה ובקטגוריות הצמיחה. הנתונים המרשימים שעלו מהדוחות האחרונים של הקבוצה, המצביעים על גידול במכירות למרות המצב, הם לדברי באב"ד תוצאה של פתיחת חסמי ייצור משמעותיים, בעיקר בקטגוריות החלבון ותחליפי החלב. באב"ד ציין בגאווה את השלמת ההשקעה בסך 300 מיליון ש"ח במפעל החדש באחיהוד: "שטראוס מחוברת בנימי נפשה לצפון. המפעל החדש יאפשר לנו לייצר מגוון רחב יותר של מוצרים על בסיס סויה, שקדים ושיבולת שועל, ולתת מענה לביקוש שעד היום פשוט לא הגענו אליו מפאת מגבלות ייצור".
באב"ד, ששימש בעבר כמנכ"ל משרד האוצר, הזכיר את תהליכי קבלת ההחלטות בממשלה בנושאי יוקר המחיה. לדבריו, הפתרון אינו טמון רק בהורדת מכסים, אלא בתעדוף נכון של משאבים ותמיכה בחקלאות המקומית. "שום דבר הוא לא מכת שמיים", הצהיר, "תחרות היא דבר נכון כי בסוף היא משרתת את הצרכן, והיא גם גורמת לנו כחברה להתייעל ולהיות גמישים יותר." לקראת סיום, שלח באב"ד מסר של פיוס לאומה לקראת חג הפסח: "החוסן והכוח שלנו הם ביחד. ככל שנמגר את המחנאות הפנימית ונייצר יותר אהבת חינם, אף אחד לא יוכל לנו".