הבשורה שקיבל ההייטק בישראל: המיליונים שיזרמו

קרן ההון סיכון NFX, חוזרת להפעיל תוכנית בישראל, שנקראת FAST, הפועלת במתכונת של "מרתון השקעות". בין 6 ל-20 באפריל יוכלו יזמים להגיש בקשות, והקרן מתחייבת לקבל החלטה בתוך כשבוע כולל חופשת חג הפסח

אריאל פייגלין | כתב ופרשן כלכלי צילום: אבשלום ששוני
עובדים בחברת סטארטאפ
עובדים בחברת סטארטאפ | צילום: Shutterstock
3
גלריה

קרן ההון סיכון NFX, מקרנות הסיד הגדולות בעולם, חוזרת להפעיל בישראל תוכנית השקעות מהירה לסטארטאפים, דווקא בתקופה של אי ודאות כלכלית וביטחונית.

התוכנית, שנקראת FAST, פועלת במתכונת של "מרתון השקעות". בין 6 ל-20 באפריל יוכלו יזמים להגיש בקשות, והקרן מתחייבת לקבל החלטה בתוך כשבוע כולל חופשת חג הפסח. המשמעות בפועל היא קיצור משמעותי של תהליך שבדרך כלל נמשך חודשים, כולל בדיקות, פגישות ומשא ומתן. כאן מדובר בניסיון לדלג על חלק מהשלבים כדי לאפשר לחברות צעירות לקבל כסף במהירות.

היקף ההשקעה יכול להגיע עד שישה מיליון דולר לכל סטארטאפ. מדובר בסכום גבוה יחסית לשלבים מוקדמים, מה שמעיד על רצון של הקרן לקחת סיכון גדול יותר בתקופה שבה השוק זהיר. עבור היזמים, זה אומר פחות צורך להתרוצץ בין משקיעים שונים ויותר יכולת להתמקד בפיתוח המוצר או השירות.

חברת NFX
חברת NFX | צילום: יח''צ

מאחורי ההחלטה עומדים השותפים הישראלים בקרן, גיגי לוי-וייס, שרי ברונפלד ועמרי אמירב-דרורי, שבחרו להחזיר את התוכנית לאחר הפסקה של כשנתיים. מדובר למעשה במרתון FAST השלישי שמקיימת הקרן מאז תחילת המלחמה באוקטובר 2023, ובקרן מציגים את התוכנית לא רק ככלי השקעה נקודתי, אלא כמהלך רחב יותר שמטרתו להשפיע על כל המערכת.

גיגי לוי-וייס
גיגי לוי-וייס | צילום: NFX

הרעיון הוא שאם יוזרם הון במהירות לחברות צעירות, הדבר עשוי לעודד יזמים להמשיך להקים חברות גם כשהסביבה הכלכלית פחות יציבה, ובכך למנוע ירידה חדה במספר הסטארטאפים החדשים.

תגיות:
שוק ההון
/
סטארטאפ
/
השקעות
/
קרנות הון-סיכון
/
בינה מלאכותית
/
הייטק
/
AI
/
הון סיכון
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף